Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 10. 2013,
20.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Torek, 15. 10. 2013, 20.00

8 let, 5 mesecev

Visok poraz Kraljev, morski psi in Colorado se ne data (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Anže Kopitar je s soigralci pri Los Angeles Kings v severnoameriški hokejski ligi NHL gostoval na Floridi in visoko izgubil. Colorado in San Jose še brez poraza.

Po treh zmagah so Kralji doživeli visok poraz proti Tampa Bay Lightning, ki je pred številčnim domačim občinstvom (16.310 gledalcev) slavila s kar 5:1. Veteran Martin St. Louis je spet dokazal, da še ni za staro šalo, z dvema zadetkoma in podajo je bil eden od najbolj zaslužnih članov svoje ekipe za zmago. Hokejisti floridskega moštva se namreč lahko zahvalijo tudi razpoloženemu vratarju Benu Bishopu, ki je ubranil 30 od 31 strelov. Kot edini ga je uspel premagati Slava Voynov. Anže Kopitar je odigral dobrih 23 minut in v tem času proti nasprotnikom ustrelil enkrat. Na drugi strani Jonathanu Quicku ni šlo vse po načrtih, v drugi tretjini, ko je prejel tretji zadetek, ga je med vratnicama zamenjal Ben Scrivens, ki je do konca obračuna klonil še dvakrat.

Kralji imajo po sedmih tekmah na računu štiri zmage in tri poraze, trenutno zasedajo deseto mesto zahodne konference.

Morski psi in Colorado nadaljujejo zmagoviti niz

Morski psi nadaljuje zmagovito serijo (šesta zaporedna zmaga), njihova tokratna žrtev je bil St. Louis, ki so ga premagali s 6:2 in tako ostajajo na vrhu zahodne konference. Brez poraza v letošnji sezoni ostaja tudi Colorado, ki v torek zvečer sicer ni prikazal najboljše predstave, a mu je kljub temu s 3:2 uspelo ugnati Dallas. Dva zadetka je k zmagi dodal Matt Duchene, a še bolj kot ta podatek, je pomembno dejstvo, da je Semjon Varlamov zaustavil kar 39 strelov. Tudi vodilno moštvo vzhodne konference Toronto je večer končalo zmagoslavno, in sicer so s 4:1 ugnali Minnesoto in imajo dve točki prednosti pred Pittsburghom, ki je z zmagovitim zadetkom Jevgenija Malkina ugnal Edmonton.

Ne spreglejte