Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 2. 2015,
10.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Innsbruck liga EBEL Fabian Dahlem Aleš Mušič

Nedelja, 15. 2. 2015, 10.56

8 let

"Vedeli smo, da bomo morali zmagati na vsaj sedmih tekmah"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Olimpija in Innsbruck imata po dveh krogih kvalifikacijskega dela na računu ničlo in bolj malo realnih možnosti za play-off. Maks Selan upa na boljšo igro, kot so jo prikazali na zadnjih dveh tekmah.

Čas je za spopad najslabših moštev rednega dela razširjenega avstrijskega prvenstva, ki tudi v drugem delu, ko šesterica lovi dve prosti četrtfinalni mesti, sledita trendom rednega dela. Tako Olimpija kot Innsbruck sta prva obračuna kvalifikacij za končnico začela s porazoma. Oba sta v prvem krogu doživela pravo polomijo, zmaji so s 7:1 padli v Bolzanu, Innsbruck pa z 8:0 v Celovcu. Druga poraza sta bila sicer milejša, Ljubljančani so z 0:2 premoč priznali Gradcu, Tirolci pa še tesneje, z 1:2, Bolzanu, a točk tudi tokrat ni bilo.

Bodo pa te prišle zvečer, ko se bosta kluba srečala še petič v sezoni. V rednem delu je šlo veliko bolje Olimpiji, ki je izgubila le prvo medsebojno srečanje, nato pa trikrat zmagala, dvakrat tudi v gosteh, kjer se bo mudila od 17.30 naprej. Čeprav so možnosti, da bi katero od ekip gledali v četrtfinalu – za drugim Gradcem zaostajata šest točk –, resnično majhne, Ljubljančani še upajo. A se hkrati zavedajo, da si še enega poraza ne morejo privoščiti.

Več predanosti in borbenosti

"V Innsbrucku za nas šteje le zmaga. Glede na to, da v kvalifikacijski del nismo odnesli nobene bonus točke, smo se zavedali, da bi morali zmagati na vsaj sedmih tekmah. Ostalo jih je še osem. Igrati bomo morali bolje kot na zadnjih dveh. V četrtek smo v zadnji tretjini pokazali več predanosti in borbenosti. Če bomo tako odigrali proti Innsbrucku, imamo možnosti za točki," pravi branilec Maks Selan. V drugem taboru so z igro na zadnji tekmi zadovoljni, a obžalujejo izgubljene točke proti Bolzanu, ki so jim bili blizu, a na koncu tako daleč. "Proti Bolzanu smo trdo delali in prikazali dobro igro, zato je bilo še toliko težje sprejeti poraz. Zmanjkalo nam je nekaj sreče pred golom. A zdaj smo osredotočeni le na tekmo z Olimpijo, želimo se nagraditi z zmago," pa pred srečanjem razmišlja Patrick Mössmer.

V vrstah morskih psov večjih težav s poškodbami nimajo, drugače je pri Ljubljančanih, ki naj bi še naprej pogrešali Hunterja Bishopa, brez katerega zadetkov ni in ni – edini zadetek na zadnjih dveh srečanjih je zmogel Jure Sotlar (od takrat Olimpija ni zadela že 98 minut) –, Kyla Medveca, Davida Planka in Gala Korena.

Ne spreglejte