Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 1. 2016,
11.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Sapa Fehervar Andrej Tavželj

Nedelja, 24. 1. 2016, 11.47

6 let, 7 mesecev

V Tivoliju bo vodil še tretji klub, z enim mu je to sezono pri zmajih že spodletelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpija po pomembni petkovi zmagi v boju za končnico nad Beljakom (2:1) v domači dvorani pričakuje Sapo Fehervar. Z njo prihaja tudi nekdanji strateg Ljubljančanov Hannu Järvenpää.

Drugi del razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem se Olimpija in še pet moštev spodnjega doma bojuje za dve četrtfinalni vstopnici, se je za zeleno-beli tabor začel po željah. Ko so sredi tedna predstavljali cilje za odločilne tekme sezone, je bil prvi zmaga nad Beljakom. In to je zmajem, ki so v petek leteli na krilih vratarja Oliviera Roya (50 obramb) in branilca Andreja Tavžlja (dva zadetka), v podaljšku tudi uspelo.

"Odličen začetek, po željah, ki smo jih imeli pred tekmo. Ta zmaga nam bo zagotovo prinesla veliko samozavesti za naprej. Vemo, da se bodo tekme vrstile ena za drugo, tako da upam, da bo petkova zmaga ena dobra popotnica za nedeljo in da nam jo bo uspelo unovčiti za novo zmago," je bil po zmagovitem uvodu zadovoljen izkušeni strelec obeh zadetkov, za katerega sta bila to sploh prva zadetka v sezoni. Zmaga za Olimpijo ne bi mogla priti v boljšem času, a zdaj bo treba trenutek zadržati na svoji strani.

Oboji dobili prvi tekmi

Ljubljanska falanga si zdaj želi, da bi danes na levi nogi dobila še drugega gosta v tem koncu tedna. Če bi zmaji Sapo Fehervar – ta je v drugi del vstopila z dvema dodatnima točkama, v petek pa dve novi točki vpisala še z zmago nad Gradcem – premagali v rednem delu, bi jo na lestvici namreč prehiteli in ostali v resni igri za to, da se 21. februarja sezona zanje še ne bi končala.

Olimpija je z Madžari zadnjič igrala prvi dan novega leta in jih premagala s tesnih 2:1, sicer pa proti hudičem v tej sezoni nanizala tri poraze. Ob prvem ji je ukradla točko, ob drugem je doma izgubila s tesnih 0:1, edini višji poraz od enega zadetka pa je doživela v gosteh, ko je izgubila z 1:4. A od takrat se je v Szekesfehervarju spremenila pomembna stvar, Rob Pallin je moral trenerski stolček prepustiti nekdanjemu strategu ljubljanskega kluba Hannuju Järvenpääju.

Ta bo ob 17.30 na tekmi v Tivoliju po Olimpiji in Beljaku dirigiral še svojemu tretjemu EBEL-ligašu. Zadnji obisk Ljubljane Fincu zagotovo ni ostal v lepem spominu – po porazu njegovih beljaških orlov so se mu Korošci po dobrih treh sezonah trenerskega dela zahvalili za sodelovanje.

"Tekma proti Gradcu je bila dobra. Vedno ko dobiš prvo kvalifikacijsko tekmo, ti to da samozavest. Tudi Olimpija ima zdaj to samozavest, tako da v Ljubljani pričakujem tesno tekmo. Če bomo želeli biti uspešni, bomo morali biti stoodstotno pri stvari in biti pripravljeni na obračun, ki bo šel "na nož"," je razmišljanja pred obračunom za uradno spletno stran lige strnil Järvenpää.

Ne spreglejte