Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 10. 2021,
21.58

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Chicago Blackhawks

Torek, 26. 10. 2021, 21.58

2 leti, 5 mesecev

Chicago Blackhawks

V Chicago Blackhawks pretres zaradi spolnega napada iz leta 2010

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Stan Bowman - Chicago Blackhawks | Danes je Chicago Blachawks zapustil še športni direktor Stan Boweman. | Foto Guliverimage

Danes je Chicago Blachawks zapustil še športni direktor Stan Boweman.

Foto: Guliverimage

Danes je z mesta predsednika hokejskih operacij v hokejskem klubu Chicago Blachawks odstopil Stan Bowman, potem ko je preiskava pokazala, da je vodstvo kluba neprimerno obravnavalo spolni napad na neimenovanega igralca leta 2010, za katerega je bil obtožen video analitik Brad Aldrich. Odstopil je tudi tudi z mesta vodje ameriške reprezentance na OI v Pekingu.

Aldrich naj bi leta 2010, ko so Blackhawks osvojili Stanleyjev pokal, spolno napadel enega od hokejistov, ko so ga na pomoč v končnici poklicali iz ene od nižjih lig. Čeprav je Aldrich trdil, da je bil spolni odnos sporazumen, je neimenovani hokejist trdil nasprotno in maja letos proti klubu vložil tožbo, poroča ameriška športna spletna stran ESPN.

Neprimerno in prepozno ukrepanje

V preiskavi, ki jo je za Chicago Blackhawks opravila neodvisna odvetniška družba Jenner & Block, so odkrili, da je vodstvo kluba ob incidentu ravnalo neprimerno, prepozno in premalo odločno. Potem ko je neimenovani hokejist naznanil dejanje Aldricha vodstvu, so se funkcionarji kluba, John McDonough, Al MacIsaac, Stan Bowman, Jay Blunk, Kevin Cheveldayoff, Joel Quenneville in James Gary, srečali na sestanku in se pogovarjali o tej temi, a je Aldrich ostal del ekipe vse do konca sezone.

Chicago Blackhawks | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Šele 16. junija so Aldricha postavili pred odločitev, naj odstopi ali pa se bo proti njemu začela preiskava. Aldrich je klub zapustil, škoda pa je bila že storjena. V preiskavi se je izkazalo, da je Aldrich nadlegoval še nekega 22-letnega pripravnika, pa tudi hokejista na univerzi, svojim tarčam pa je pošiljal tudi kratka sporočila z eksplicitno vsebino.

Bettman napovedal pogovore z vpletenimi

Vodstvo lige NHL je klub kaznovalo tudi z dvema milijonoma ameriških dolarjev globe. Komisar lige Gary Bettman pa je napovedal še individualne pogovore z vsem člani takratnega vodstva Chicaga, ki so bili vpleteni v primer.

Preberite še:

Vegas Golden Knights
Sportal Vegas prekinil niz porazov, prva domača zmaga Seattla
Ne spreglejte