Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 10. 2015,
20.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Bolzano

Nedelja, 25. 10. 2015, 20.47

7 let, 12 mesecev

V Bolzanu Olimpija tudi z močnejšo zasedbo ni znala doseči točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Olimpije so v tekmi 16. kroga lige Ebel v Bolzanu izgubili z domačo ekipo z 2:3 (0:1, 1:0, 1:2).

Ljubljanski hokejisti so imeli po zadnjem porazu proti Gradcu pet dni časa za popravljanje forme in morebiten začetek premika z dna lestvice. toda čakala jih je zahtevna naloga, saj so šli na dve oddaljeni gostovanji k ekipama, kjer še niso imeli prav veliko uspeha.

Prvi so bili danes na vrsti hokejisti Bolzana, proti katerim so bili zmaji še vedno precej oslabljeni, tudi brez Aleša Mušiča ter prvega vratarja Oliviera Roya, tako da je priložnost spet dobil Tomaž Trelc. Jasno je bilo, da bo težko, kajti v Bolzanu Olimpija že z močnejšo zasedbo ni znala doseči točk. Na koncu se je niz porazov v ligi Ebel povečal že na osem.

Začetek tekme je bil povsem v znamenju domačih, ki so od prve minute silovito pritiskali. Trelc je že v tretji minuti po golu Antona Bernarda moral prvič po plošček v mrežo. Takrat so verjetno zmaji ustrašili, da se bo ponovil scenarij iz prejšnjega obračuna z Gradcem, ko so na koncu prejeli kar sedem golov. A mladega vratarja prejeti gol ni zmedel, v nadaljevanju je bil suveren tako kot v Salzburgu, ustavljal je vse nevarne poskuse domačih.

V drugem delu so Južnotirolci z 12 tujci in lanskim zmajem Maticem Podlipnikom še bolj zagospodarili na ledu. Priložnosti so se vrstile kot po tekočem traku, Trelca je dvakrat rešila vratnica, po strelu Nicolasa Palmierija v 24. in Jerryja Pollastroneja v 30. minuti.

Siloviti pritiski so se umirili, ko je Olimpija prav nepričakovano ob največjem naletu tekmecev izenačila, Žiga Pešut pa je poskrbel za spodbudo za nadaljevanje.

Še enkrat se je pokazalo, da Olimpija težko dosega gole, ko je na ledu številčno močnejša. V zadnjem delu so imeli zmaji štirikrat igralca več, dosegli pa so gol šele šest sekund pred koncem prek mladega Nika Pema, a to je bil le gol za znižanje zaostanka, saj so bili domači, ki so se v tem delu večinoma branili, v hitrih protinapadih dosegli dva gola, imeli pa so še veliko priložnosti, tudi z igralcem manj, a se je Trelc izkazal.

Že v ponedeljek pa zmaje čaka še ena težka tekma, zaostali dvoboj 15. kroga proti Dornbirnu, kjer pa Ljubljančani doslej tudi niso bili uspešni. Če bi izgubili še devetič, bi se že močno približali svojemu najslabšemu nizu desetih tekem brez zmage v ligi Ebel.

Ne spreglejte