Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2016,
9.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jan Urbas legionarji

Četrtek, 25. 2. 2016, 9.55

6 let, 7 mesecev

Urbas s hat-trickom ohranil luč na koncu predora: Lep dosežek, a pomembnejša je zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Švedski drugoligaš VIK Västerås je v sredo s kar 7:1 razorožil Oskarshamn. Svoj šov je imel slovenski napadalec, ki je prispeval tri zadetke in svoje moštvo ohranil pri življenju za končnico.

Res črna meseca sta za moštvom VIK Västerås, ki si je pred sezono zadal cilj, da se iz drugoligaške druščine prebije med švedsko elito. Lani je redni del končal na prvem mestu, nato pa mu v boju za skok med smetano ni uspelo. Letos je zgodba drugačna, Västerås je bil v prvih dveh mesecih povsem pri vrhu, nato pa strm padec. Od decembra so na 24 tekmah ob svojem imenu kar 19-krat videli rdečo barvo. Le skromnih pet zmag je bil glavni razlog, da so padli na 12. mesto med 14 klubi.

Še vedno lahko upajo

"Ko vložiš toliko truda, da bi zmagal, potem pa izgubljaš, je težko. Po toliko porazih je bilo težko priti vsak dan v dvorano in dati vse od sebe, ko bi se najraje zaprl v sobo in nikogar videl ves teden," nam je na februarskem reprezentančnem zboru razočarano razlagal njegov član Jan Urbas. Cerkničan je upal, da se bodo po premoru stvari obrnile na bolje, a se še niso povsem. Kljub temu naš visokorasli napadalec in soigralci po sredinem večeru spet vidijo luč na koncu predora.

Slovenski joker

Na izjemno pomembni tekmi za izločilne boje so s 7:1 prerešetali tretji Oskarshamn, za katerega je še lani branil Gašper Krošelj. Ključni mož velike zmage je bil prav 27-letni napadalec. Zabil je tri gole, za vodstva s 3:0, 4:0 in končnih 7:1.

"Lep in poseben dosežek, a bolj pomembna je zmaga. Dobro smo igrali celotno tekmo," je Urbas dejal švedski sedmi sili in misli hitro usmeril k preostalima tekmama: "Še naprej moramo igrati tako, kot smo tokrat. Zdaj bo izjemno pomembna regeneracija. Moramo se osredotočiti na prihodnjo tekmo in vseh 60 minut igrati odločno. Če bomo, potem bo vse v redu. Je pa res, da ne moremo vplivati na rezultate preostalih tekem."

Dva kroga pred koncem rednega dela je Västerås 11. in še lahko upa na osmo mesto, ki vodi v končnico. Trenutno se ga oklepa Timra, ki pa ima zgolj dve točki prednosti pred Urbasovimi. A ti do konca ne bodo imeli lahkega dela, v petek bodo palice prekrižali s četrtim Leksandsom, v nedeljo pa z drugim Tingsrydsom.

Če se jim bo uspelo uvrstiti v končnico, bodo lahko še upali tudi na elito.

Ne spreglejte