Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 6. 2016,
13.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

hokej HDD Jesenice HDD Olimpija Anže Pogačar Marko Popovič Alpska liga liga EBEL

Torek, 14. 6. 2016, 13.12

6 let, 6 mesecev

Železarji prihodnjo sezono v novoustanovljenem tekmovanju

Jeseničani rekli da Alpski ligi, Olimpija optimistična za EBEL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Hdd Sij Acroni Jesenice | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sredina junija bo dala odgovore o tem, kam bodo zapluli slovenski hokejski kolektivi, ki imajo v teh dneh polne roke dela. Jeseničani so svojo odločitev že sprejeli in danes oddali prijavo za sodelovanje v Alpski ligi. Predsednik Olimpije z optimizmom zre proti obstanku v ligi EBEL

"V zadnjih dneh smo veliko sestankovali s sponzorji in poslovnimi partnerji, ki smo jim predstavili projekt za nastopanje v Alpski ligi. Z zadovoljstvom lahko rečem, da so sponzorji projekt podprli in izkazali interes, da bi nam pomagali. Danes smo tudi oddali uradno prijavo za nastop v tem tekmovanju," nam je informacijo potrdil predsednik železarjev Anže Pogačar.

"Zavedamo se, da bo to velik korak naprej od lige INL, da bo vse skupaj na kakovostnejši ravni, tudi zaradi vstopa italijanskih klubov, pa tudi avstrijski klubi se krepijo. Mi si želimo narediti ta korak naprej. Ne želimo le nastopati v tej ligi, ampak si želimo, da bi bili tudi konkurenčni in da bi enakovredno tekmovali," je želje na kratko opisal Pogačar in dodal, da bo proračun Jeseničanov za prihodnjo sezono dobrega pol milijona evrov.

Anže Pogačar je ob podpori sponzorjev, ki so obljubili pomoč za igranje v Alpski ligi, lahko bolj vedrega obraza. | Foto: Vid Ponikvar Anže Pogačar je ob podpori sponzorjev, ki so obljubili pomoč za igranje v Alpski ligi, lahko bolj vedrega obraza. Foto: Vid Ponikvar

V prihodnjih dneh in tednih gorenjsko društvo čaka še precej dela, med drugim iskanje trenerja, s katerim bodo prečesali ekipo iz lanske sezone, in iskanje dodatnega kadra. Podrobnejše načrte bodo v javnost poslali čez dva tedna oziroma v začetku julija.

Kje je Olimpija pet pred dvanajsto?

Jeseničani so cilje razkrili dan pred skrajnim rokom – sreda, 15. junij – za prijavo v Alpsko ligo. Ta datum ima v svoji beležnici dvakrat podčrtan tudi večni tekmec Gorenjcev Olimpija. To je zadnji rok (če se ta ne bo podaljšal, kar ne bi presenetilo), ko mora ljubljansko društvo poplačati obveznosti za lansko sezono, če želi ostati v ligi EBEL.

Olimpija je namreč pred mesecem dni sprejela pogoj razširjenega avstrijskega prvenstva in se zavezala, da bo do 15. junija poravnala dolgove do igralcev za zadnjo sezono. V nasprotnem primeru bi se morala posloviti od lige EBEL, njeno mesto bi zavzel MAC Budimpešta, ki naj bi na vstop v ligo čakal s tremi milijoni evrov v žepu.

Hokejsko društvo s Celovške 25 mora do 15. junija poplačati dolgove igralcem za peteklo sezono, sicer bo mesto v ligi EBEL zavzel MAC Budimpešta. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Hokejsko društvo s Celovške 25 mora do 15. junija poplačati dolgove igralcem za peteklo sezono, sicer bo mesto v ligi EBEL zavzel MAC Budimpešta. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Olimpijin predsednik Marko Popovič je takrat zagotavljal, da bodo našli denar, v to verjamejo tudi na Hokejski zvezi Slovenije, ki se je zavzela za obstanek zeleno-belega tabora med EBEL-ligaško družbo. Kako blizu cilju oziroma daleč od njega so pet pred 12 na Celovški 25, smo preverili pri Popoviču.

Popoldansko usklajevanje

"Usklajujemo še določene stvari, ampak mislim, da bo do jutri vse urejeno," nam je okoli 16. ure dejal predsednik, na vprašanje, ali že imajo celoten denar, pa odgovoril: "Nekaj še čakamo. Bomo pa stvari uredili. Do 12. ure bomo posredovali seznam izplačil, kot smo naredili za revizijski pregled, tako bo tudi tokrat."

Popovič še dodaja, da je v stalnem stiku z vodstvom lige EBEL in da nikoli ni bil pesimist, da bo Olimpija ostala v tem tekmovanju: "Nisem razmišljal o drugem scenariju. Vse pripravljamo, kot da smo v ligi EBEL." Kot pravi, je Olimpija podpisali določene pogodbe z nekaterimi igralci, a bo o njih raje več povedala, ko bo tudi uradno, da se njena zgodba v razširjenem avstrijskem prvenstvu nadaljuje. Podrobnosti naj bi bile tako znane prihodnji teden, ko načrtujejo novinarsko konferenco.

Slavija s "pogojno prijavo"

Zmaji bi lahko v prihodnje sodelovali tudi s Slavijo, s katero so po Popovičevih besedah imeli sestanek, in bi ji lahko pomagali z igralci, če se bo ta odločila za pridružitev Alpski ligi.

Generalni sekretar kluba Rok Snoj je popoldan dejal, da še niso odločeni, ali se bodo tekmovanju res priključili, saj še čakajo zagotovila sponzorjev in večerni sestanek. "Z glavo skozi zid ne bomo šli," pravi nekdanji hokejist in dodaja, "da obstaja velika možnost, da bomo oddali prijavo z odloženim pogojem, kot smo jo tudi vedno za ligo INL, saj še nimamo odločbe od mesta in če tega nimamo, ne moremo oddati formalne prijave."

Kot preostali slovenski klubi, se tudi Slavija ukvarja s pridobivanjem finančnih sredstev. Snoj je ocenil, da bi za organizacijo tekem, opremo in prevoze v Alpski ligi potrebovali okoli 160 tisoč evrov.

Ne spreglejte