Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 5. 2016,
19.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Matjaž Rakovec Hokejska Zveza Slovenije hokej

Nedelja, 22. 5. 2016, 19.10

6 let, 7 mesecev

Zelena luč za novo tekmovanje

Slovenija, Italija in Avstrija podpisale memorandum o Alpski hokejski ligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Alpska liga

Predsednik Italijanske zveze za športe na ledu Andrea Gios, Avstrijske hokejske zveze Dieter Kalt in Hokejske zveze Slovenije (HZS) Matjaž Rakovec so v Moskvi podpisali memorandum o ustanovitvi in delovanju Alpske hokejske lige.

Kot smo že pisali, bo v novi sezoni začela delovati nova mednarodna hokejska liga z imenom Alpska hokejska liga (AHL). Zdaj so predsedniki hokejskih zvez držav ustanoviteljic novega tekmovanja ob robu letnega kongresa IIHF v Moskvi podpisali memorandum o delovanju le-tega.

Z njim želijo spodbuditi klube k dvigu njihove konkurenčnosti in ravni igre v širših okvirih, kot so aktualna državna prvenstva, v državah ustanoviteljicah AHL. "Te si prizadevajo s tovrstnim ustvarjanjem možnosti za pridobivanje izkušenj v mednarodnem okolju in ob upoštevanju omejitev glede tujih igralcev v AHL prispevati k profesionalni rasti domačih igralcev," menijo na HZS.

Vsaka zveza bo določila število tujcev

Alpska hokejska liga bo s tekmovanjem pričela v sezoni 2016/17 za obdobje najmanj treh let ter bo odprta za vse klube, ki so člani treh ustanoviteljic. Merila za sodelovanje zainteresiranih klubov bo oblikovala vsaka krovna organizacija neodvisno, pri čemer lahko ob izpolnjevanju zahtevanih kriterijev s strani avstrijske in italijanske krovne organizacije sodeluje največ deset klubov iz vsake zveze, s slovenske strani pa pet klubov.

Vsaka zveza bo prav tako določila število tujcev, ki bodo lahko igrali v omenjenih klubih tekmovanja AHL.

Kateri slovenski klubi se bodo odločili za sodelovanje, še ni znano. V prihodnjih dneh naj bi se o novi ligi pogovarjali na sestanku s HZS. Kdo si bo na koncu lahko privoščil sodelovanje? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kateri slovenski klubi se bodo odločili za sodelovanje, še ni znano. V prihodnjih dneh naj bi se o novi ligi pogovarjali na sestanku s HZS. Kdo si bo na koncu lahko privoščil sodelovanje? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Najmanj dve tekmi na teden

Upravni odbor AHL bo oblikoval urnik tekmovanj, skladno s katerim bosta v rednem delu sezone najmanj dve tekmi v posameznem tednu, medtem ko bo končnico igralo osem najbolje uvrščenih ekip po rednem delu.
 

Za zdaj premalo informacij, slovenski klubi se bodo sestali v prihodnjih tednih

Hokejska zveza Slovenije je v sporočilu za javnost zapisala še, da bo v prihodnjih tednih organizirala sestanek z vsemi slovenskimi klubi, ki bi bili zainteresirani za sodelovanje v AHL, saj imajo ti za zdaj premalo informacij o novem tekmovanju.

Ne spreglejte