SiolNET. Sportal Hokej
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trojica mladeničev, Mušič, Dervarič in Sila blizu podpisa pogodb

2

termometer

V prihodnjem tednu bi lahko pri Olimpiji prišlo do prvih podpisov pogodb z domačimi igralci. Blizu podaljšanja sta Aleš Mušič in Damjan Dervarič, pogodbo pa naj bi dobili tudi trije mladi hokejisti.

V ''zmajevem'' gnezdu v zadnjem času vlada zatišje, kar se tiče igralskega kadra. Športni direktor Matjaž Sekelj ima sicer polne roke dela pri dogovarjanju o sodelovanju z Medveščakom, s katerim naj bi prišlo do izmenjave igralcev, saj hrvaška zasedba v novi sezoni štarta v ligi KHL.

V tem tednu naj bi prvi operativec Olimpije začel sestankovati tudi z domačimi igralci, ki so zanimivi za moštvo. Sestal se je že s tremi mladimi igralci, ki so v zadnji sezoni igrali za ekipo do 20 let, občasno pa dobili tudi kakšno minuti v ligi EBEL. Med člane naj bi se obetal prestop Jaki Zdešarju, Juretu Sotlarju in Anžetu Doviču, ki so na mizo dobili ponudbo. Sprva naj bi bilo že danes jasno, ali so se odločili za podpis pogodbe, vendar še ni. Že prihodnji teden pa bi lahko klub obelodanil, da je trojica postala del članskega moštva.

V tivolskih hodnikih so se s Sekljem sestali še nekateri starejši, izkušenejši igralci. Kapetan Aleš Mušič, ki je imel ponudbo iz severa Evrope, naj bi bil prav tako blizu ostanka v Ljubljani, enako velja tudi za branilca Damjana Dervariča. Blizu vrnitvi v tivolsko garderobo naj bi bil tudi vratar Aleš Sila, ki je nazadnje branil za Slavijo. Vrnitev 25-letnega čuvaja mreže pa po vsej verjetnosti pomeni, da ''zmaje'' zapušča Matic Boh. Še naprej pa utegne nositi dres Olimpije Žiga Pance, ki naj bi se prav tako pogovarjal o podaljšanju pogodbe. Slednjega se je zadnje čase povezovalo s prestopom v Gradec, vendar pa naj bi ta selitev padla v vodo.

Trenutno seznam trenerja Bojana Zajca obsega sedem imen. Na njem so vratar Jerry Kuhn, branilca Žiga Grahut in Boštjan Groznik ter napadalci Ken Ograjenšek, Miha Pesjak, Miha Verlič in Pascal Morency, ki pa prihaja na preizkušnjo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin