Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 6. 2015,
20.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dejan Varl HDD Sij Acroni Jesenice liga INL

Ponedeljek, 15. 6. 2015, 20.46

8 let

Trenersko taktirko Jeseničanov bo vihtel Dejan Varl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Jesenic, od katerih se je po prevzemu selektorske vloge poslovil Nik Zupančič, imajo novega trenerja. V prihodnji sezoni jim bo poveljeval stari znanec železarjev Dejan Varl.

Vodstvo kluba iz Zgornjesavske doline je držalo obljubo in do sredine meseca poiskalo zamenjavo za Nika Zupančiča, ki je vodenje Jesenic prevzel februarja in železarje pripeljal do polfinala lige INL in do naslova državnih prvakov. Zupančičev naslednik je postal stari znanec jeseniškega hokeja, 41-letni Dejan Varl, ki razmere na Jesenicah dobro pozna.

Kar 18 let je nosil članski dres HK Jesenic, s katerimi je sedemkrat postal državni prvak. Drsalke je na klin obesil leta 2009 – za nekaj tekem jih je obul še med sezono 2012/2013, ko so veterani z nekaj mladimi močmi ohranjali jeseniški članski hokej pri življenju – in se kaj hitro posvetil trenerski vlogi. Do leta 2012 je bil pomočnik trenerja pri HK Jesenice, nato pa se posvetil delu z mladimi generacijami pri HD mladi Jesenice. Zdaj se spet vrača med člane.

Mladost, delavnost in ambicioznost našli v Varlu

"Ob iskanju imena novega trenerja članske ekipe Jesenic smo si na klopi želeli mladega, delavnega in ambicioznega trenerja. Želeli smo si trenerja iz domačega okolja, ki ima široko znanje, dela v članskem moštvu in z mladimi in ima izkušnje z ligo EBEL tako igralec kot tudi trener. Zelo pomembno se nam je zdelo, da ima naš novi trener tudi enak pogled na prihodnost in razvoj jeseniškega hokeja, kot ga ima jeseniška uprava. Vse to smo našli v Dejanu Varlu," je odločitev, zakaj so stavili na Varla, v klubski diktafon obrazložil predsednik društva Anže Pogačar.

Za boljšo povezavo med člani in podmladkom

"Ponudba mesta članskega trenerja mi je pomenila velik izziv in brez veliko razmišljanja sem sprejel ponujeno vlogo. Zahvaljujem se vsem pri HD mladi Jesenice, ki so omogočili ta prestop, saj me z njimi veže še enoletna pogodba. Mislim, da bo s tem povezava med člansko ekipo in podmladkom še boljša. Zelo dobro poznam vse igralce članske ekipe in vem, da pri delu ne bo nobene težave. Zavedati se je treba, da je čas, ko smo se bojevali zgolj za preživetje jeseniškega hokeja mimo, zdaj je treba vse skupaj dvigniti na višjo, profesionalno raven. Moramo spremeniti miselnost in pripraviti igralce na korak naprej. Naši cilji morajo postati višji, s tem pa mora naše delo postati tudi bolj resno," je ob zaupanju trenerske taktirke dejal Varl, ki bo v prihodnje tudi pomočnik Jake Avgustinčiča pri reprezentanci do 20 let.

Kdo bo Varlov pomočnik na Jesenicah, bo znano konec junija.

Ne spreglejte