Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2013,
22.43

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Peter DeBoer Ilja Kovalčuk New Jersey Devils

Torek, 16. 7. 2013, 22.43

4 leta, 3 mesece

Trener "hudičev": Razočaran, a potrebno je iti naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po prvem dnevu tabora novincev pri New Jersey Devils glavni trener Peter DeBoer ni mogel mimo vprašanj o odhodu Ilje Kovaljučka. Dejal je, da je bil razočaran, vendar pa mora iti sedaj ekipa naprej.

Upokojitev Ilje Kovalčuka v ligi NHL in vrnitev v domačo Rusijo seveda še kar naprej odmeva. Tako je bilo prvi dan tabora novincev pri New Jersey Devils neizbežno, da bodo mediji onkraj Atlantika za rokav ''pocukali''glavnega trenerja Petra DeBoerja, ki je ostal brez glavnega orožja v napadu.

"Seveda sem razočaran. Težko je kaj reči, saj me je zadela takšna stvar, ki je pravzaprav nisem nikoli pričakoval. A kaj želimo. Globoko je potrebno zajeti sapo in iti mimo te zadeve," je stopil pred novinarje strateg ''hudičev'', nato pa nadaljeval: "Brez dvoma je z njegovim odhodom zazijala gromozanska luknja. Bil je nosilec igre. In ne le to. Je eden najboljših hokejistov na svetu. Mi moramo sedaj zapolniti to vrzel, ki je nastala."

Najprej Parise, sedaj Kovalčuk ...

Prav DeBoerju je v teh trenutkih najtežje, saj zasedbo, ki je leta 2012 prišla vse do finala Stanleyjevega pokala, vsako sezono zapusti en zvezdnik in nosilec igre. Leta 2012 je bil to Zach Parise, ki se je po izteku pogodbe preselil v Minnesoto, sedaj pa se je poslovil še ruski zvezdnik. "Vsi vemo, kakšne so kvalitete obeh igralcev. Vsak posamezno je zmožen sam odločiti tekmo. Imata sposobnosti, ki jih premorejo le najboljši hokejisti na svetu. Sedaj bomo morali spremeniti sistem igre. Morali bomo delovati kot ekipa, brez posameznikov, ki odločajo tekme. Vseh pet igralcev bo moralo sodelovati. Izboljšati bomo morali tudi postave ob igralcu več oziroma manj na ledu. Sprememb bo veliko, saj nimamo več igralcev, ki lahko sami spremenijo potek tekme," je 45-letni strateg pojasnil igralsko filozofijo za novo tekmovalno obdobje.

Ekipi je v slovo pomahal v prestopnem roku še eden izmed nosilcev igre, David Clarkson, med stavko je igral za Salzburg, se je odločil, da se preselil v Toronto. Luknjo po odhodu vseh nosilcev bodo skušali zapolniti Ryane Clowe, Michael Ryder in Rostislav Olesz, vendar pa bodo stopili v velike čevlje. "Ne smemo si govoriti, kaj hočemo, če se nam je to pripetilo. Oktobra, ko bo vržen prvi plošček, se New Jersey ne bo smilil prav nikomur. Moramo biti pripravljeni na vse nasprotnike. Moramo biti najboljši," razmišlja DeBoer, ki je za konec spregovoril še o ciljih: "Vsi poznamo mojega šefa Lamoriella … Slednjega ne zanimajo takšne stvari. Zato tudi sami ne smemo stopiti s plina. Klub se je v zadnjih desetletjih že soočal z odhodi nosilcev igre. Spomnite se le odhodovo Rafalskija, Niedermayerja in drugih. Potrebno bo najti pot do zmag …"

Ne spreglejte