Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 4. 2015,
0.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice HDD Olimpija državno prvenstvo

Četrtek, 16. 4. 2015, 0.13

8 let

"Tisti trenutek smo povsem izgubili glave. Hvala navijačem, najlepše je zmagati doma."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jeseničani so si želeli, da bi v sredo Podmežakla 'gorela', in res je. Pred več kot tri tisoč navijači so v domači dvorani z 2:1 ugnali Olimpijo in po štirih letih osvojili naslov državnega prvaka.

"Nepopisno veselje," se je, potem ko se je slavje novih državnih prvakov z ledene ploskve preselilo ob led, smejalo Mihi Brusu, ki si je po ponedeljkovi zmagi v Tivoliju zaželel, da bi v sredo Podmežakla gorela. "Uf, ja. Nekaj takega sem res pričakoval. Navijači so se res izkazali, pokazali so, da imajo radi hokej. Bilo je res glasno, kar se je verjetno videlo tudi na tekmi, ki je bila malo v krču. Vsaj tako je delovalo iz boksa. Veliko dela je bilo v obrambi, ni bilo veliko tveganj, a na takih tekmah je vedno treba najprej odigrati pametno v obrambi," je bil ob jubilejnem desetem naslovu državnih prvakov železarjev prešerne volje kapetan Jeseničanov. In čustva ob zvoku zadnje sirene? "Mislim, da smo takrat za trenutek povsem izgubili glave. Hvala navijačem še enkrat, res je najlepše zmagati doma."

Srečo si je treba zaslužiti

Olimpija, ki je v serijo vstopila v vlogi favorita, je tako po treh naslovih predala krono železarjem in bo morala na 15. zvezdico še počakati. "Tako kot vso finalno serijo so Jeseničani tudi tokrat odigrali super. Imeli so vrhunski sistem. Mi smo ob koncu druge tretjine postavili rezultat 1:1. Imeli smo še minuto power-playa, a nam ni uspelo zadeti. Oni so deset minut pred koncem dosegli malo posrečen zadetek. Pritisnili smo, pustili srce na ledu, se trudili, a se nam ni izšlo," je strelec edinega Olimpijinega zadetka Jure Sotlar komentiral zadnjo tekmo sezone in pošteno čestital Gorenjcem: "V športu si je treba srečo zaslužiti. Očitno si je mi nismo dovolj. Zmagala je boljša ekipa."

Pa je Olimpija res pustila srce na ledu, njen pristop, roko na srce, ni bil najbolj prepričljiv? "Morda je delovalo tako, kot da nismo bili zagnani, a moram povedati, da smo bili. Ko smo enkrat stopili v slačilnico, en teden pred finalom, smo bili z glavami povsem pri stvari in tudi na tekmah je bilo tako. Nismo jih podcenjevali, a morda so nas Jeseničani malo presenetili, je pa res, da so zelo vrhunsko odigrali. Tudi mi smo v ligi EBEL proti favoritom igrali na enak način kot oni proti nam vse štiri tekme. Na treh tekmah so bili boljši in zasluženo slavili."

Ne spreglejte