SiolNET. Sportal Hokej
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Švicarji najbolj gledani, EBEL drži sedmo mesto

1

termometer

 | Foto:
Mednarodna hokejska zveza je po koncu rednega dela v evropskih ligah predstavila statistične podatke o obiskanosti dvoran. Najzvestejše navijače imajo pri Bernu. Liga EBEL ostaja na sedmem mestu.

V najmočnejših evropskih hokejskih ligah so zaključili z rednim delom, to pa so pri Mednarodni hokejski zvezi (IIHF) izkoristili, da predstavijo nekatere statistične podatke, ki se nanašajo na obiskanost dvoran.

Med klubi na prvih štirih mestih ni prišlo do nobene spremembe glede na prejšnjo sezono. Še naprej ima največjo podporo švicarski Bern. Na tekme hodi v povprečju 16,330 navijačev, ''medvedi'' pa so na vrhu že 12. sezono zapored. Na obračune Dinama iz Minska in Eisbären Berlin hodi v povprečju več kot 14,000 navijačev. Kölner Haie Aleša Kranjca in Roka Tičarja je na petem mestu, ogromen skok pa je uspel Slovanu iz Bratislave, ki je iz 36. mesta skočil na sedmo. Razlog se brez dvoma skriva v odhodu kluba v močno rusko ligo KHL. Še večji skok je uspel praškemu Levu, novincu na lestvici, ki je 18. s povprečjem 7,161 navijačev na tekmo. Od ekip, ki nastopajo v ligi EBEL, je pričakovano najvišje Medveščak iz Zagreba, ki pa je padel dve mesti. Sedaj je 14. Od preostalih ekip, ki igrajo v ligi EBEL, se je med stoterico po povprečnem obisku uspelo prebiti še Dunaju, Celovcu in Linzu.

Med ligami je na vrh skočila švicarska NLA, tam se v povprečju na tekmi zbere 6,620 navijačev, mejo 6,000 pa so presegli še v nemški DEL in ruski KHL. Švedska elitserien je bila v prejšnji sezoni v povprečju najbolj obiskana, letos pa je padla na četrto mesto. Sledita finska SM-liiga in Češka extraliga. Liga EBEL ostaja na sedmem mestu, v povprečju si tekmo ogleda 3,547 navijačev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin