Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 5. 2015,
8.36

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Rusija svetovno prvenstvo Ostrava Češka Dave Lewis

Nedelja, 3. 5. 2015, 8.36

5 let, 2 meseca

Švedska premiera z visokim porazom risov, na Slovaškem vroče do zadnjih minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Manj kot 18 ur po porazu z Belorusi (2:4) bo Slovenija ob 12.15 palice prekrižala z aktualnimi prvaki Rusi, s katerimi je izgubila na obeh dozdajšnjih srečanjih na svetovnih prvenstvih.

Slovenija in Rusija sta se na svetovnih prvenstvih do zdaj srečali dvakrat. Prvič na premierni tekmi risov v skupini A leta 2002, ko so aktualni svetovni prvaki v Göteborgu zmagali s kar 8:1, častni zadetek pa je dosegel Marcel Rodman. Izkušeni napadalec je eden od treh oklepnikov, ki so bili v takratni slovenski zasedbi in ki so tudi letos del naše odprave na Češkem. Ob njem sta to še kapetan Tomaž Razingar in vratar Robert Kristan. Drugi dvoboj med elito pa sta reprezentanci odigrali leta 2011 v Bratislavi, ko je zbornaja komanda srečanje končala z zmago s 6:4. Takrat so risi v 52. minuti izenačili na 4:4, a je Aleksander Radulov, ki ga v Ostravi ni, dobre tri minute pred koncem dosegel zmagoviti zadetek, piko na i zmagi pa je postavil Sergej Zinoviev.

Varovanci Olega Znaroka, vodenje ruske reprezentance je prevzel po polomu na olimpijskih igrah v Sočiju in jo dobra dva meseca pozneje popeljal na svetovni prestol, so uvodni obračun v Ostravi opravili z odliko. Norvežane so premagali s 6:2. A zmaga je imela grenak priokus, saj so izgubili dva napadalca. Za izkušenega Viktorja Tihonova je prvenstvo že končano, Danis Zaripov pa bo počival tekmo ali dve.

Mož s taktirko na Češkem ne bo mogel računati na Pavla Dacjuka, ki je z Detroit Red Wings že končal sezono lige NHL, a dobil navodilo, da mora odpraviti poškodbo. Bosta pa dodaten veter v jadra Rusom proti Sloveniji dala dva NHL-ovca, pittsburški pingvin, orjak Jevgenij Malkin, in Otočan Nikolaj Kuljomin.

V slovenski izbrani vrsti bo tudi tokrat manjkal oboleli Jan Urbas, selektor Matjaž Kopitar pa je po obračunu z Belorusi, na katerem je Slovenija v prvih dveh tretjinah pokazala izjemno bled obraz, napovedal konkretne spremembe v peterkah.

Ne spreglejte