Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 3. 2015,
16.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

legionarji Luka Gračnar Robert Sabolič Jan Muršak Ken Ograjenšek Andrej Hočevar Gašpr Sušanj Anže Kuralt Jan Urbas Žiga Pavlin Anže Kopitar Anže Kopitar Andrej Tavželj Boštjan Goličič

Petek, 27. 3. 2015, 16.49

8 let

Slovenski pridih ostaja vse od Češke in Francije do Rusije in ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dober teden je do začetka reprezentančnih priprav na majsko SP. Preverili smo, kdo od legionarjev, na katere računa selektor, vztraja v klubskem ustroju.

Konec prihodnjega tedna naj bi Matjaž Kopitar na Jesenicah pozdravil varovance, ki so že končali klubske sezone in jih ne pesti nobena poškodba. Prvi pripravljalni preizkus rise čaka v torek, 7. aprila, ko se bodo v Zagrebu spopadli s Hrvati, sledile bodo tekme z Japonci (dvakrat), Madžari, Avstrijci in Nemci. Na okoli deset hokejistov, na katere v zadnjih sezonah računa, bo moral selektor še nekoliko počakati, nekateri bi se v primeru uvrstitve v finalne boje izbrani vrsti pridružili zelo pozno.

Na Češkem slovenski pridih polfinalu daje Robert Sabolič, ki bo s praško Sparto boj za finale začel v soboto, in to proti klubu Trinec, ki je redni del končal na prvem mestu. Polfinalna serija, igrajo na štiri zmage, se bo končala najpozneje v sredo, 8. aprila. Če se bo Sparti uspelo uvrstiti v finale, bo Sabolič klubsko sezono najhitreje končal v četrtek, 16. aprila, ko bo na sporedu četrta finalna tekma, najpozneje pa teden dni pozneje, 23. aprila.

V Franciji bitko za naslov prvaka bije kar pet Slovencev. V finalu si namreč nasproti stojita Gap Boštjana Goličiča in Epinal, katerega dres nosijo Andrej Hočevar, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek in Gašpr Sušanj. Finalna serija je izenačena na 1:1, najhitreje je bo konec 31. marca, najpozneje 5. aprila.

V deželi treh kron si Jan Urbas in soigralci Västeråsa še v drugo poskušajo priigrati vstopnico za elitno švedsko ligo, a jim trenutno ne kaže najbolje. Za hokejisti kluba Rogle, s katerim se bojujejo za elito, zaostajajo z 1:3 v zmagah. Če bodo izgubili še naslednjo tekmo, bo zanje sezone konec v nedeljo. Ob napadalcu je v pogonu še branilec Žiga Pavlin, ki se poskuša izogniti izpadu iz druge švedske lige. Njegov klub AIK po šestih tekmah še ne pozna poraza in je na vrhu lestvice za obstanek, pred Pavlinovimi pa so še štiri tekme – zadnja bo na sporedu v soboto, 4. aprila.

V razširjenem avstrijskem prvenstvu imamo le še enega predstavnika, ki pa mu kaže odlično. Vratar Luka Gračnar s Salzburgom v polfinalu proti Celovcu vodi že s 3:0, za finale rdeči biki potrebujejo le še zmago. Če Korošci ne bodo priredili velikega preobrata, bo 21-letni čuvaj mreže s soigralci finale začel v torek, 7. aprila, in ga najhitreje končal v torek, 14. aprila, najpozneje pa še teden pozneje, 21. aprila.

Tudi v najmočnejši razširjeni ruski ligi imamo svojega predstavnika, ki je v igri za naslov. Jan Muršak s CSKA v konferenčnem finalu proti SKA vodi z 1:0 v zmagah. Če bi se serija ruskih velikanov zavlekla v sedem tekem, bi je bilo konec v torek, 7. aprila. Veliki finale lige KHL se bo začel v soboto, 11. aprila. Najhitreje bi ga bilo lahko konec v petek, 17. aprila, najpozneje pa v četrtek, 23. aprila.

V najmočnejši hokejski ligi se Anže Kopitar s Kralji bori za končnico. Do konca rednega dela, ki se konča v nedeljo, 12. aprila, jih čaka še osem tekem. Izločilni boji v ligi NHL se bodo s konferenčnimi četrtfinali začeli v sredo, 15. aprila.

Branilec Andrej Tavželj se je s Torosom iz Neftekamska prebil med najboljše štiri. V polfinalu, ki se bo začel v soboto, bo Tavžljevim nasproti stal aktualni prvak Saryarka Karaganda. Če se bo Toros uvrstil v finale, se bo njegova sezona zavlekla krepko v drugo polovico aprila.

Ne spreglejte