Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 4. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

svetovno prvenstvo v hokeju risinje Franc Ferjanič

Sobota, 9. 4. 2016, 12.00

6 let, 7 mesecev

Slovenski selektor po SP: Klubi bodo morali z dekleti delati resneje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Slovenija Poljska | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Dobili smo dve, tri igralke, ki bodo v prihodnje v reprezentanci lahko igrale vidne vloge, a z dekleti bo v klubih treba delati resneje in jim omogočati kakovostne treninge," je po koncu SP dejal slovenski selektor Franc Ferjanič.

Slovenska ženska izbrana vrsta je v petek končala nastope na domačem svetovnem prvenstvu četrtega kakovostnega razreda. Izkupiček risinj na Bledu so štirje porazi (s Poljakinjami je bilo 2:9, 0:6 z Britankami, 1:8 s Severno Korejo in 0:3 z Južno Korejo) in zmaga s 6:1 nad Hrvaško.

 

Prav s to zmago so izpolnile osnovni cilj, obstanek v diviziji II, skupini A, iz katere so po petih porazih in nič točkah izpadle Hrvatice, medtem ko so v višjo divizijo napredovale Poljakinje.

 

"V reprezentanci ne moremo učiti osnovnih hokejskih veščin"

"Punce so odigrale borbeno tekmo, držale so se navodil. Dogovorili smo se, da se bomo posvetili obrambi, in mislim, da so to precej dobro izvajale skozi vso tekmo, tako da jih moram s te strani pohvaliti," je po zadnjem srečanju dejal selektor Franc Ferjanič, branilka Nina Lončar pa je po porazu z Južno Korejo dodala: "Po porazu (s Severno Korejo, op. a.) smo se zbrale in se na te tej tekmi ujele. Stopile smo skupaj in napredovale kot ekipa. Na koncu bi lahko dosegle še kakšen zadetek. Osnovni cilj, obstanek, smo dosegle, če bi bilo pa kaj več, bi bile pa še bolj vesele."

 

Franc Ferjanič | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski strateg je na prvenstvu videl tako dobre kot slabe stvari. "Dobro je bilo, da smo našli dve, tri igralke, ki bodo v prihodnjih letih v tej reprezentanci lahko igrale kar vidno vlogo. Slabe stvari pa se vlečejo že nekaj časa. V reprezentanci ne moremo učiti osnovnih hokejskih veščin, ampak pri nas nimamo toliko igralk, da bi lahko delali, kot delajo ostale reprezentance. Klubi bodo morali z dekleti v prihodnje delati resneje, jim omogočiti več kakovostnega treninga, da bomo v reprezentanci nato samo še izpopolnjevali taktične stvari," je Ferjanič opozoril, da bo treba v prihodnosti več pozornosti v klubskem hokeju posvetiti tudi nežnejšemu spolu.

 

Najboljša posameznica po izboru trenerjev v slovenski reprezentanci je bila kapetanka Pia Pren. Med vratarkami si je naziv najboljše prislužila Britanka Nicole Jackson, najboljša branilka Kyou Sun Lee prihaja iz Južne Koreje, najboljša napadalka pa je Poljakinja Katarzyna Frackowiak.

Končni vrstni red SP divizija II, skupina A:

1. Poljska*  5 tekem – 12 točk


2. Velika Britanija 5 – 12

3. Južna Koreja 5 – 12

4. Severna Koreja 5 – 6

5. Slovenija 5 – 3


6. Hrvaška** 5 – 0

*Poljska je napredovala v kakovostnejšo divizijo.

**Hrvaška je nazadovala v nižji rang tekmovanja.

Ne spreglejte