Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2016,
14.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jan Muršak CSKA Moskva Rok Tičar Žiga Jeglič Slovan Bratislava liga KHL Gašper Krošelj Medveščak Zagreb

Četrtek, 7. 1. 2016, 14.40

6 let, 7 mesecev

Slovenska drama Tičarju in Jegliču, Muršakovim moskovski spopad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Bratislavi sta se spopadla kluba treh Slovencev. Do zmage s 3:2 nad Medveščakom Gašperja Krošlja sta v zadnji minuti prišla Rok Tičar in Žiga Jeglič. Jan Muršak s CSKA dobil moskovski obračun.

Slovaška prestolnica je bila v sredo prizorišče srditega boja za prepotrebne točke za končnico. V glavni vlogi srečanja v bratislavski Slovnaft Areni sta bila domači Slovan Roka Tičarja in Žige Jegliča in Medveščak Gašperja Krošlja.

Večina od dobrih deset tisoč navijačev je prvič ponorela v 15. minuti, ko je Tomas Kundratek premagal gostujočega vratarja Dannyja Taylorja in na semaforju izpisal 1:0. A vodstvo Slovana ni bilo dolgo, Gilbert Brule je v 19. minuti izenačil na 1:1, v 41. minuti pa je Zagrebčane v vodstvo popeljal Radek Smolenak.

Z vodstvom hrvaškega kluba je prišlo tudi do menjave v Medveščakovih vratih, v katerih je Taylorja zamenjal Gašper Krošelj, ki v zadnjem času le redko dobi priložnost za igro. Slovenski vratar je napade gostiteljev zdržal do 52. minute, ko ga je po odbitkih premagal reprezentančni kolega Rok Tičar. Rezultat je bil izenačen, Slovan pa je še naprej resneje in pogosteje pretil (razmerje v strelih v zadnji tretjini 22:13 za Slovan), kar se mu je obrestovalo 58 sekund pred koncem rednega dela, ko je končnih 3:2 postavil Vaclav Nedorost. Medvedi so ob koncu poskušali še brez vratarja, a se rezultat ni spremenil.

Lahko bi videli slovenski konferenčni četrtfinale

Slovan je tako prišel do pomembne zmage, s katero ostaja na osmem mestu zahoda, ki kot zadnje pelje v končnico, Medveščak pa je s tekmo več in petimi točkami manj deveti.

Če bo lestvica ob koncu takšna, kot je zdaj, bomo v konferenčnem četrtfinalu videli slovenski spopad, vodilni na zahodu je namreč CSKA Jana Muršaka.

Ta je v sredo na moskovskem obračunu, na katerem je 40 sekund pred koncem rednega dela izsilil podaljšek, po kazenskih strelih strl odpor Dinama in ostal v vodstvu lige.

Ivan Telegin je bil tisti junak, ki je v 60. minuti, ko je CSKA igral brez vratarja, izenačil na 2:2, pod odločilni kazenski strel pa se je podpisal Dmitrij Kugrjšev.

Konec tedna bo v ligi KHL tekma zvezd, tako da imajo moštva nekaj dni tekmovalnega odmora, že naslednja tekma CSKA pa bo izjemno zanimiva, v ponedeljek bodo na gostovanju palice prekrižali s prvakom SKA iz Sankt Peterburga.

Slovan in Medveščak imata še daljši premor, na delu bosta šele čez osem dni, prvi pri Novokuznetsku, drugi pri Sibiru.

Ne spreglejte