Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 5. 2015,
14.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

svetovno prvenstvo Ostrava Češka slovenska hokejska reprezentanca

Torek, 5. 5. 2015, 14.58

5 let, 2 meseca

Slovaki opozarjajo na slovenski napad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovaška reprezentanca pred večernim obračunom z risi,na katerem bo lovila tretjo zmago na treh tekmah, opozarja predvsem na slovensko igro v napadu.

Čeh Vladimír Vůjtek je tisti mož, na katerega slovaška reprezentanca stavi od sezone2011/2012, ko je ob prevzemu reprezentančne taktirke Slovake po skoraj desetletju popeljal do medalje na svetovnem prvenstvu – v helsinškem finalu je bila zanje usodna zbornaja komanda. Sledili sta osmo in deveto mesto, letošnji prvi cilj Slovakov pa je četrtfinale. Tega bo Vujtek napadel s sedmimi igralci lige NHL, kopico KHL-ovcev in hokejistov iz močnih evropskih lig (Finske, Švice). Za zdaj so na štirih tekmah zbrali dve zmagi in štiri točke, računajo pa na to, da bodo imeli pozno zvečer v žepu že tri zmage.

"V prvi vrsti si želimo četrtfinale, a moramo iti korak za korakom. Trenutno je za nas najpomembnejši del turnirja prav tekma s Slovenijo. Vemo, kako močni so Slovenci in da so še posebej nevarni v napadu. Morali bomo biti pazljivi in stoodstotno osredotočeni na tekmo," je po ponedeljkovem treningu v pogovoru z novinarji razmišljal izkušeni branilec Dominik Graňák.

Vsak lahko preseneti in naredi škodo

Tudi član rdečih kril iz Detroita Tomaš Tatar, sicer dober prijatelj in nekdanji soigralec Jana Muršaka, s katerim sta leta 2013 osvojila ligo AHL in dvignila Calderjev pokal, je ob omembi Slovenije najprej razmišljal o napadalcih. "Vsi vemo, da imajo odličen napad z Janom in Anžetom, ki je eden od najboljših centrov lige NHL in izjemno pameten igralec. Nikoli ko igramo proti Los Angelesu, nam ni lahko. Morali bomo dobro zaustaviti njihov napad in izkoriščati svoje priložnosti. Da so Slovenci dobri in hitri igralci, so pokazali na olimpijskih igrah, ko so nas premagali," je pogled 24-letnika segel v Soči, ko je Slovenija slavila s 3:1 in dosegla sploh prvo zmago nad Slovaško.

Tatar, ki je obljubil, da bo še pred tekmo stopil v stik z Muršakom, si želi, da bi zmagama nad Dansko (po kazenskih strelih) in Belorusijo (v podaljšku) s soigralci dodali še dve zmagi proti naslednjima nasprotnikoma, Sloveniji in Norveški. Na teh dveh tekmah morajo namreč nabrati čim več točk, saj se nato zanje začenja najtežji del predtekmovanja – v zadnjih treh krogih bodo palice prekrižali s Finci, Rusi in Američani. "Zdaj imamo dve zmagi, potrebujemo še dve. Naša ekipa deluje dobro, fantje so že na pripravljalnih tekmah igrali solidno. Ne vem sicer, če se lahko kosamo z najboljšimi reprezentancami na svetu, a v hokeju je marsikaj mogoče. Prav vsak lahko preseneti in naredi škodo."

Ne spreglejte