Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2015,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jan Muršak liga KHL CSKA Moskva SKA Sankt Peterburg

Sreda, 1. 4. 2015, 21.40

8 let

SKA se je izognil metli, Moskovčani po finale na domač teren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti SKA so s 4:1 dobili četrto tekmo konferenčnega finala proti CSKA in se izognili metli. Moskovčani, ki v seriji vodijo s 3:1 v zmagah, bodo nov zaključni plošček poskušali izkoristiti doma.

Po treh suverenih zmagah so člani moskovskega CSKA v Sankt Peterburgu doživeli prvi poraz v seriji. Gostitelji, ki jih je pri življenju ohranjala le zmaga, so bili predvsem v prvih dveh tretjinah nevarnejši nasprotnik (v 40. minutah je SKA sprožil 23 strelov, CSKA pa le šest; ob koncu tekme je bilo razmerje v strelih 30:14 za SKA). Na prvi odmor so domačini odšli z dvema zadetkoma prednosti, Stanislava Galimova sta premagala Patrick Thoresen in Jevgenij Dadonov, ki je bil natančen ob igralcu več. Prav uspešnost ob številčni prednosti je tokrat igrala veliko vlogo pri zmagi SKA, za katerega sta v drugi tretjini na 3:0 in 4:0, vselej v power-playu, zvišala Vadim Šipačjov in Dadonov. Ob četrtem zadetku v 33. minuti je strateg gostov med vratnici poslal Kevina Lalanda, ki je do konca obračuna zaustavil vse poskuse domačih. Za častni zadetek Moskovčanov in končnih 4:1 je v 44. minuti poskrbel Igor Grigorenko.

Jan Muršak je ob porazu svoje ekipe, ki so jo tokrat teple izključitve (CSKA – 24 kazenskih minut, SKA – 12 kazenskih minut), igral 16 minut, sprožil dva strela, dobil 10 od 14 sodniških metov in odsedel malo kazen.

Moštvi se bosta spet srečali v petek, ko se bo serija nadaljevala v Moskvi, kjer bo CSKA poskušal izkoristiti drugi zaključni plošček za finale.

V finalu vzhodne konference je v nekoliko boljšem položaju Bars iz Kazana, ki po treh tekmah proti Sibiru iz Novosibirska vodi z 2:1 v zmagah.

Ne spreglejte