Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2012,
18.56

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 25. 10. 2012, 18.56

8 let, 5 mesecev

Še Obama poziva h koncu "lockouta"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ameriški predsednik Barack Obama je na gostovanju v oddaji The Tonight Show Jaya Lena pozval lastnike lige NHL in sindikat igralcev, naj se čim prej dogovorijo in začnejo s sezono.

Aktualni ameriški predsednik Barack Obama, ki se mu prvi predsedniški mandat počasi izteka, se je v oddaji Jaya Lena 'The Tonight Show' dotaknil tudi NHL-a ali bolje rečeno razprtij med lastniki najmočnejše hokejske lige na svetu in sindikati igralcev. Vprašanje gledalca, ali lahko kako pripomore k čim prejšnjemu začetku lige, je Obama vzel še kako resno. "Vsakokrat, ko se kolektivna pogodbe izteče in pride do nesoglasij, želim lastnike in igralce opomniti, da njihov dobiček prihaja ravno od množice privržencev, ki kupuje karte in spremlja tekme po televiziji. Morate premostiti razlike in opraviti že s tem," je bil kritičen 51-letnik, ki je pred dobrim letom zelo podobno odgovoril na vprašanje o "lockoutu" v ligi NBA.

Spomnimo, da bi se liga NHL morala začeti 11. oktobra, a je vodstvo lige odpovedalo 135 tekem rednega dela, ki bi morale biti na sporedu do 2. novembra. Zadnja ponudba NHL-ovega komisarja Garryja Bettmana sindikatom igralcev predvideva 50-odstotno delitev dobička, s čimer pa se vodja sindikata Donald Fehr ne strinja. Ker novih pogajanj, predvsem pa sporazumov, ni na vidiku, izpeljava celotne sezone lige NHL tako ostaja le še pobožna želja navijačev. Tega se zaveda tudi Bettman, ki je na novinarski konferenci, na kateri so govorili tudi o selitvi New York Islandersov iz dvorane Nassau Veterans Memorial Coliseum v brooklinški Barclays Center, dejal: "Čeprav smo naredili vse, kar je v naši moči, žal vse kaže na to, da izpeljava vseh tekem letošnje sezone ne bo možna."

Ne spreglejte