Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 6. 2014,
19.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

New York Rangers liga NHL

Četrtek, 5. 6. 2014, 19.57

8 let

Še lani v ligi EBEL, zdaj v ekipi za Stanleyjev pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zanimiva so hokejska pota. Vratar David LeNeveu je še lani nosil dres Linza v ligi EBEL, leto pozneje pa je bil na prvi finalni tekmi lige NHL v postavi NY Rangers kot zamenjava za Henrika Lundqvista.

Za zdaj še nerazkrita poškodba drugega vratarja newyorške ekipe Cama Talbota je vsaj za eno tekmo odprla vrata v moštvo finalista severnoameriške hokejske lige Davidu LeNeveuu. Enaintridesetletnik je delček sezone igral v ligi ECHL pri South Carolina Stingrays (tam je igral tudi Luka Vidmar), večino pa preživel v ligi AHL pri Hartford Wolf Pack. Iz podružnice so ga Rangersi vpoklicali pred dnevi, ko je postalo jasno, da Talbot ni pripravljen za igro – v klubu pravijo, da bodo njegovo stanje spremljali iz dneva v dan in se tako sproti odločali, ali bo pripravljen za vrnitev v ekipo.

S tem se je v postavo prebil David LeNeveu, ki se popolnoma zaveda, da bo, če ne bo zapletov s številko ena med vratnicama New Yorka Henrikom Lundqvistom in če bo Talbot še naprej odsoten, finale spremljal v sedečem položaju ob ledeni ploskvi.

Kanadčan kljub temu pravi, da je počaščen, da je lahko del ekipe, in da mu kaj takega še pred kratkim ni padlo na pamet: "Kot nekakšen vihar. Vsekakor kaj tega preteklo poletje ni bilo v mojih mislih. Ampak to je dokaz, da moram verjeti vase in da si moram ostati zvest. Med sezono sem imel nekaj težkih obdobij, a se je na koncu vse dobro izšlo."

LeNeveu je v ligi NHL 21-krat stal med vratnicama Phoenix Coyotes, en nastop pa je zbral v dresu Columbus Blue Jackets, ko je 3. aprila leta 2011 zadnjič igral v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Kanadčanu je dobro znana tudi liga EBEL, v sezoni 2012/2013 je črnim krilom iz Linza pomagal do polfinala, v sezoni 2009/2010 pa je s Salzburgom postal prvak.

Ne spreglejte