Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 12. 2013,
9.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Gal Koren Gradec Aleš Mušič

Četrtek, 26. 12. 2013, 9.34

8 let

Še drugič pokvariti večer Gradcu, tokrat z Galom Korenom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija bo skrajšani tekmovalni teden začela v Gradcu, ki ga je v nedeljo na domačem terenu suvereno premagala. Kapetan Aleš Mušič pričakuje podobno tekmo, na kateri morajo ostati zbrani do konca.

Kljub prazničnim dnem razširjeno avstrijsko prvenstvo ne počiva. V zadnjih dneh je bilo v ljubljanskem taboru zelo pestro. V nedeljo so zeleno-beli ob odločni zmagi ostali brez Judda Blackwaterja, ki ima počeno pogačico in je že končal sezono, v ponedeljek so uradno potrdili, da jih januarja čakata dve tekmi lige EBEL v sarajevski Zetri in da se jim je pridružil nekdanji član Medveščaka Gal Koren, ki v ligi KHL ni dobil prave priložnosti. Za 21-letnega napadalca današnji nastop za Olimpijo ne bo prvi, na prijateljski tekmi pred sezono se je namreč z Ljubljančani zoperstavil Medveščaku, bo pa v Gradcu odigral prvo uradno tekmo v dresu ''zmajev''.

''Vemo, kako igrajo, tudi oni poznajo našo igro''

To bo že četrto medsebojno srečanje Olimpije in Gradca v rednem delu sezone. Na prvih dveh so slavili Štajerci, v nedeljo pa so se po eni najboljših predstav v letošnjem tekmovalnem obdobju zamge veselili člani Olimpije. Kapetan in strelec prvega zadetka na zadnji tekmi Aleš Mušič pravi, da bo srečanje pri graških "panterjih" podobno tistemu pred nekaj dnevi: "Kakšne velike spremembe ne bo. Lahko pričakujem zelo podobno tekmo. Mi vemo, kako igrajo, tudi oni poznajo našo igro. Zavedamo se, da moramo v obrambi odigrati osredotočeno, morda nekoliko bolje kot v nedeljo, ko smo med tekmo nekoliko padli." Še en Slovenec je v nedeljo zatresel mrežo gostov, in sicer Andrej Hebar, ki meni, da lahko Štajerci padejo še enkrat: "V Gradcu bo zagotovo težka tekma. A če bomo igrali, kot smo v nedeljo, se nimamo česa bati. Pozitivna stvar je to, da se je na zadnji tekmi odprlo različnim igralcem. Upam, da bomo še naprej tako učinkoviti in da bomo še naprej zadevali. Če bomo poslušali navodila Iva Jana in sledili njegovim napotkom, mislim, da lahko presenetimo in zmagamo tudi tam".

Gradec, ki je trenutno na sedmem mestu, za neposredno uvrstitvijo v končnico zaostaja pet točk. Teoretično si izločilne boje lahko zagotovi še v rednem delu, a če mu bodo Ljubljančani odščipnili novi dve točki in če bodo Orli iz Znojma presenetili vodilni Linz, bo cilj vse bolj oddaljen. Začetek avstrijsko-slovenskega obračuna bo ob 17.30.

Ne spreglejte