Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
11.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sabahudin Kovačević

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 11.27

8 let

Sabahudina Kovačevića oprali krivde za ljubljanski pretep

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sabahudin Kovačević, ki je s slovensko hokejsko reprezentanco na pripravah za nastop na SP elitne skupine na Češkem, je prav v teh dneh dočakal pomembno sodno zmago.

Tožilstvo je proti 28-letnemu hokejistu umaknilo obtožnico zaradi domnevnega napada na tri mladeniče decembra 2008, danes poročajo slovenski mediji v svojih tiskanih izdajah.

Kovačević, ki je bil strelec in podajalec pri petkovi zmagi s 5:2 nad Hrvaško, se bo tako lahko razbremenjen posvetil pripravam na svetovno prvenstvo v Ostravi.

Tožilec Marko Godec je pol leta po začetku sojenja Kovačeviću zaradi obtožb o povzročitvi ene hude in dveh lažjih poškodb ustavil kazenski postopek proti hokejistu zaradi pomanjkanja dokazov. Ljubljanska okrožna sodnica Barbara Trebec Debeljak je na podlagi tega izdala zavrnilno sodbo in s tem končala primer.

Hokejist se je ves čas postopka branil, da je nedolžen in da z napadom nima nič, ker ga takrat, ko naj bi se napad zgodil, sploh ni bilo v Ljubljani. Zvečer naj bi bil v Kranjski Gori, kjer je potekala licitacija dresov njegovega kluba, pozneje pa se odpravil domov. V njegovo korist je pričal soigralec v jeseniškem hokejskem klubu David Rodman.

Z odločitvijo sodišča je bil zadovoljen Kovačevićev odvetnik

Tožilstvo je Kovačeviću v obtožnici očitalo, da je 18. decembra 2008 približno ob pol štirih zjutraj v bližini Konzorcija tri mladeniče tako močno udaril v obraz, da je eden izmed njih utrpel zlom nosne kosti, drugi zlom spodnje čeljusti, tretji pa dobil udarec v desno ličnico, zaradi katerega je padel po tleh in dobil pretres možganov.

Oškodovanci so bili prepričani, da je za napadom stal prav omenjeni hokejist. Da naj bi bil napadalec Kovačević, so sklepali na podlagi fotografij, objavljenih na spletu, ko so raziskovali, kdo bi jih lahko napadel. A njihova zgodba je imela številne luknje. Za to, da je bil Kovačević takrat v Ljubljani, ni bilo nikakršnih dokazov, prav tako ni bilo motiva, da bi ta sploh odšel v prestolnico. Iz opisa napadalca je izhajalo, da je imel irokezo in svetle lase, kar pa ni ustrezalo ne barvi Kovačevićevih las ne njegovi takratni pričeski.

Z odločitvijo sodišča je bil zadovoljen Kovačevićev odvetnik Milan Krstić, ki je v izjavi za Delo ob tem dejal, da bi moralo imeti tožilstvo strožja merila pri vlaganju obtožnic in da bi moralo že v sami preiskavi ustaviti pregon zoper njegovo stranko: "Nihče, ki pozna Kovačevića, ni verjel, da bi storil kaj takšnega, saj nikoli ni bil udeležen v pretepih. Predstavljajte si položaj človeka, ki ni nič naredil, pa je že pet let v kazenskem postopku."

Ne spreglejte