Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2018,
20.58

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

liga KHL Torpedo Nižni Novgorod Robert Sabolič

Sreda, 7. 3. 2018, 20.58

6 let, 1 mesec

Robert Sabolič s Torpedom v konferenčnem četrtfinalu izpadel proti Jaroslavlu

Tako blizu, a tako daleč – konec še za zadnjega Slovenca v KHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Robert Sabolič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski napadalec Robert Sabolič se je s Torpedom iz Nižnega Novgoroda na najhitrejši mogoč način poslovil od končnice. V konferenčnem četrtfinalu jih je s 4:0 izločil Lokomotiv Jaroslavl. Kljub "metli" je bila bitka za napredovanje precej izenačena. V ligi KHL v tej sezoni tako ne bo več slovenskih predstavnikov.

Sredin obračun konferenčnega četrtfinala je bil za Roberta Saboliča in soigralce Torpeda iz Nižnega Novgoroda odločilen. Če so želeli ostati v igri, so morali nujno premagati Lokomotiv Jaroslavl. A jim to ni uspelo. Gostje so jim usodni udarec zadali v podaljšku, ko so zadeli za zmago s 3:2.

Vse tekme izgubili za zadetek

To je bila za Lokomotiv četrta zmaga v seriji, v kateri so Torpedo pustili na ničli (odpravili so jih s 4:0 v zmagah). Kljub napredovanju na najhitrejši mogoč način so bili člani Torpeda enakovreden tekmec, o čemer govori podatek, da so hokejisti Jaroslavala prav na vseh srečanjih slavili z zgolj zadetkom razlike. Na prvih dveh so zmagali z 2:1, na drugih dveh pa obakrat po podaljšku s 3:2.

Po slovesu Saboliča, ki je ob tretjem porazu podal za izenačenje na 2:2, v ligi KHL v tej sezoni ne bomo več videli slovenskega predstavnika. Rok Tičar je pred dnevi s Sibirom iz Novosibirska izgubil odločilno srečanje za napredovanje v izločilne boje (za končnico so zaostali za točko). Tako Sabolič kot Tičar sta imela s kolektivoma veljavni pogodbi do konca te sezone.

Žiga Jeglič čaka na odločitev Mednarodnega športnega razsodišča in Mednarodne hokejske zveze. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Žiga Jeglič čaka na odločitev Mednarodnega športnega razsodišča in Mednarodne hokejske zveze. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Žigi Jegliču se je Neftehimik Nižnekamsk zaradi pozitivnega dopinškega testa na olimpijskih igrah pred dnevi zahvalil za sodelovanje. Jegličev nekdanji klub ni v najboljšem položaju, saj proti Trakorju iz Čeljabinska zaostaja že z 0:3 v zmagah.

Ena zmaga od napredovanja v konferenčni polfinale loči tudi aktualnega prvaka SKA Sankt Peterburg in njegovega velikega rivala CSKA Moskva, za katerega je še lani igral Jan Muršak, ki navdušuje na Švedskem.

Ne spreglejte