Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 3. 2018,
17.51

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

Natisni članek

legionarji Robert Sabolič Frölunda Miha Verlič Jan Muršak

Sobota, 3. 3. 2018, 17.51

6 let, 1 mesec

Hokejski legionarji

Švedi ploskali Muršakovemu šovu, a Štajercu ni uspelo preprečiti poraza #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22
Jan Muršak | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kapetan slovenske reprezentance Jan Muršak navdušuje tudi po olimpijskih igrah. Na tekmi elitne švedske lige SHL je na obračunu Frölunde in aktualnega prvaka HV71 dosegel kar tri zadetke in podajo, a je na koncu s soigralci po podaljšku izgubil (4:5). Miha Verlič je med finsko elito debitiral s tesnim porazom.

 

Slovenski napadalec Jan Muršak nadaljuje odlične igre v svojem klubu Frölunda, h kateremu se je iz lige KHL preselil v začetku januarja. Potem ko je Štajerec odigral najvidnejšo vlogo v slovenski reprezentanci na olimpijskih igrah v Pjongčangu, jo igra tudi na klubski sceni. Njegovo moštvo je pred domačimi gledalci lovilo peto zaporedno zmago, ji bilo blizu, a se je na koncu moralo zadovoljiti s točko.

Prvi in drugi zadetek Jana Muršaka

Gostje iz Jönköpinga so v deveti minuti povedli, a je Muršak po manj kot minuti z zadetkom kronal številčno premoč svojega moštva. Člani HV71 (trenutno so osmi) so se hitro spet znašli v prednosti, a je imel nov odgovor pripravljen kdo drug kot 30-letni Slovenec, ki je tik pred iztekom tretjine izenačil na 2:2. Druga tretjina je prinesla novo vodstvo gostov, ki so ga gostitelji v 38. minuti izničili. Zadel je Victor Olofsson, s podajo pa je sodeloval tudi Muršak.

Tretji zadetek Jana Muršaka

Slovenski reprezentant je v začetku tretje tretjine zadel še tretjič in Frölundi priskrbel prvo vodstvo na tekmi, ki pa ni zdržalo do konca srečanja. Max Warn je namreč izsilil podaljšek, v tem pa z drugim zadetkom poskrbel, da so oklepniki HV71 odpeljali zmago.

Kljub vsemu je Muršak s svojimi predstavami preplavil družbena omrežja, kjer mnogi dvomijo, da ga bo trenutno tretjemu moštvu lige SHL po sezoni uspelo zadržati. Štajerec pravi, da mu ponujajo triletno pogodbo, a da se še ni odločil, kam ga bo odnesla prihodnost.

Že pri 15 

Jan Muršak je na 12 tekmah lige SHL že pri 15 točkah, dosegel je devet zadetkov in dodal šest podaj.

 

 

Verlič debitiral na Finskem

Muršakov reprezentančni soigralec iz prvega napada Miha Verlič je debitiral v elitni finski ligi. Z moštvom Jyvaskyla je gostoval pri Kalpi in po preobratu (vodili so s 3:2) izgubil s 3:4. Štajerec se ni vpisal med strelce zadetkov ali podajalce. Verličevi so tretji in so si že zagotovili končnico.

Miha Verlič je debitiral v elitni finski ligi.  | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Miha Verlič je debitiral v elitni finski ligi. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Saboličevi začeli s porazom

V ligi KHL se je začela končnica. V konferenčnem četrtfinalu igra le en Slovenec, in sicer Robert Sabolič. Rok Tičar je namreč s Sibirom za eno točko zgrešil izločilne boje, Neftehikim Nižnekamsk pa se je pred dnevi za sodelovanje zahvalil prekrškarju z olimpijskih iger Žigi Jegliču.

Sabolič in soigralci Torpeda iz Nižnega Novgoroda so na prvi tekmi končnice, v kateri se merijo z Lokomotivom iz Jaroslavla, izgubili z 1:2.

Ne spreglejte