Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 4. 2015,
17.21

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca risi Berlin Nemčija svetovno prvenstvo Ostrava

Sreda, 29. 4. 2015, 17.21

5 let, 2 meseca

Risi v Berlinu doživeli poraz, a šele po kazenskih strelih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska hokejska reprezentanca je po kazenskih strelih s 3:4 izgubila prijateljsko tekmo z Nemčijo. Ta je bila za selekcijo Matjaža Kopitarja zadnji preizkus forme pred začetkom SP na Češkem.

Popolna slovenska zasedba - prvič po lanskem olimpijskem turnirju v Sočiju tudi z zvezdnikom lige NHL Anžetom Kopitarjem – je v Berlinu namučila domačo izbrano vrsto in s porazom končala priprave na 79. svetovno prvenstvo, ki se bo v petek začelo v Pragi in Ostravi na Češkem. Risi se bodo z elito spopadli v Ostravi, čakajo pa jih obračuni z Belorusi, Rusi, Slovaki, Finci, Norvežani, Američani in Danci.

Slovenski hokejisti so v pripravah tudi petkrat slavili (dvakrat so premagali Japonce, po enkrat Hrvate, Madžare in Avstrijce). Tekma z Nemci pa je bila za četo Matjaža Kopitarja še zadnji, a tudi najresnejši preizkus pripravljenosti. Risi so v Berlinu povedli prek Klemna Pretnarja, Nemci so v drugi tretjini z goloma Michaela Wolfa in Yasina Ehliza prešli v vodstvo, ki ga je z zadetkom v 38. minuti izničil naš prvi zvezdnik Anže Kopitar. Patrick Hager je v zadnjih dvajsetih minutah rednega dela poskrbel za novo vodstvo domačih, izenačil pa je Žiga Pance.

Redni del tekme se je končal z izidom 3:3, podaljšek pa tudi ni prinesel spremembe. Odločali so kazenski streli, pri teh pa so bili nekoliko natančnejši nemški hokejisti, ki so se veselili zmage. V slovenski vrsti sta kazenska strela v zadetka pretopila Jan Muršak in Rok Tičar, Anže Kopitar, Robert Sabolič, Žiga Jeglič in Boštjan Goličič pa so bili nenatančni. V vratih Slovenije je bil Luka Gračnar.

"Dobra tekma za konec priprav na Ostravo"

"Že pred začetkom tekme smo vedeli, da bodo Nemci nad nas prišli z vso močjo, tako da smo se mogoče na začetku res malo preveč potegnili v obrambo. V drugi tretjini pa smo vzpostavili ritem, ki je potem tudi botroval naši dobri igri do konca rednega dela in tudi v podaljšku. Veliko časa smo na treningih posvetili 'power-playju' in to se je potem poznalo tudi tukaj. Vsi smo vedeli, kje moramo biti, da opravimo svojo nalogo. Danes sem imel pač jaz to srečo, da sem stal na pravem mestu in zadel, ampak to je delo vseh petih igralcev na ledu," je povedal Klemen Pretnar, Rok Tičar pa je dodal: "Tekma je bila dobra, videlo se je, da je nasprotnik kakovostnejši kot tisti, s katerimi smo igrali prej. Dobra tekma za konec priprav na Ostravo. Bile so tako dobre stvari kot slabe, slabe bomo poskušali pred začetkom prvenstva odpraviti. Mislim, da smo dobro pripravljeni na težke tekme."

Ne spreglejte