Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 5. 2015,
8.29

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

svetovno prvenstvo Češka Ostrava Praga slovenska hokejska reprezentanca risi Slovaška

Torek, 5. 5. 2015, 8.29

5 let, 2 meseca

Risi spet blizu, a ostajajo brez točk. Slovaki so jim vrnili za Soči.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska hokejska reprezentanca se je na tretji tekmi 79. svetovnega prvenstva pomerila s Slovaki in doživela še tretji poraz. Slovaki so bili boljši s 3:1.

Začela se je tekma med Slovenijo in Slovaško. Risi lovijo prve točke na tem prvenstvu, v vratih je Robert Kristan, v napadu ob Anžetu Kopitarju in Janu Muršaku povratnik Jan Urbas, poškodovani Luka Gračnar se je pridružil Žigi Pavlinu in Mihi Verliču na tribuni, drugi vratar je tako Gašper Krošelj.

Slovenci so tekmo začeli imenitno in izkoristili že prvi "power-play". Močan strel Aleša Kranjca je pred golom slovaškega čuvaja mreže Jana Lace preusmeril Jan Urbas in rise popeljal v vodstvo z 1:0. Pri tem izidu je ostalo do konca prve tretjine, čeprav slo Slovaki na vrata Roberta Kristana sprožili nekaj strelov več (8:5). V drugi tretjini golov ni bilo, nekaj nevarnih napadov slovaških hokejistov pa je ustavil danes izjemni slovenski vratar Kristan. V tretji tretjini so Slovaki močno pritisnili in v 48. minuti tekme izkoristili igralca več na ledu. Kristana je premagal Andrej Meszaros. Slovaki so pet minut pred koncem tekme udarili še enkrat, za 2:1 je zadel Kopitarjev soigralec iz Los Angelesa Marian Gaborik. Risi so v zaključku tekme poskušali izenačiti brez vratarja in s šestimi možmi v polju, a je Gaborik zadel prazen slovenski gol za končnih 3:1.

Slovaki so tako risom vrnili za poraz na lanskih olimpijskih igrah v Sočiju.

V Skupini B v Ostravi sta popoldne že obračunali reprezentanci Danske in Belorusije, zmage s 5:1 pa se je veselila slednja. V Pragi so Švicarji z 1:0 porazili Nemce, zvečer pa Francozi z 2:0 Avstrijce.

V sredo imajo risi prost dan, v četrtek se bodo ob 20.15 spopadli s Finci.

Ne spreglejte