Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 5. 2015,
10.59

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

svetovno prvenstvo divizija I slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 15. 5. 2015, 10.59

7 let, 11 mesecev

Risi po elito v Krakov, po OI v Belorusijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Svetovno prvenstvo skupine B, v kateri bo prihodnje leto igrala tudi Slovenija, bo aprila leta 2016 gostil poljski Krakov, ki je prvenstvo organiziral tudi letos.

Na letnem kongresu Mednarodne hokejske zveze so potrdili prizorišča 28 turnirjev, predvidenih za prihodnje leto. Da bo svetovno prvenstvo elite odigrano v Moskvi in Sankt Peterburgu, je bilo znano že več let, zdaj so razkrite še preostale lokacije.

Slovenska članska reprezentanca, ki je na Češkem izpadla v skupino B, se bo vrnila v bližino Ostrave, prvenstvo divizije I, skupine A (stara skupina B) bo namreč potekalo na Poljskem, v Krakovu. Ta je prvenstvo gostil že letos, ko sta med elito napredovala Kazahstan in Madžarska, Poljaki pa so na tretjem mestu ostali brez tako želene vstopnice, s katero bi se pridružili najboljšim reprezentancam sveta. Ta podvig bodo še enkrat lovili doma, in sicer med 23. in 29. aprilom, ko se bodo za dve vozovnici za Köln in Pariz (gostitelja prvenstva leta 2017) udarili s Slovenci, Avstrijci, Italijani, Poljaki, Japonci in Južnimi Korejci.

Reprezentančni hokej bo aprila prihodnje letos preplavil tudi Zagreb, Hrvati bodo med 17. in 23. aprilom gostili svetovno prvenstvo skupine C. V hrvaški prestolnici bodo igrale še Ukrajina, Velika Britanija, Litva, Estonija in Romunija.

Po OI v Belorusijo

Kvalifikacije za olimpijske igre bodo na sporedu med 1. in 4. septembrom 2016. Slovenija bo igrala v Belorusiji, kjer bo njen tekmec tudi Danska, zadnji nasprotnik pa še ni znan, saj se bo moral prebiti čez kvalifikacije. V tej skupini bo zadnji tekmec najnižje rangirana država, ki bo osvojila prvo mesto iz ene izmed treh kvalifikacijskih skupin.

Dekleta na Bledu, mladi upi v Francijo in Italijo

Ženska hokejska reprezentanca, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu v Španiji osvojila prvo mesto, bo prihodnje leto nastopila v diviziji II, skupini A. To bo med 1. in 7. aprilom potekalo v Sloveniji na Bledu, kjer bodo poleg risinj igrale še Severna Koreja, Velika Britanija, Južna Koreja, Poljska in Hrvaška.

Reprezentanca do 20 let bo nastopala v diviziji I, skupini B v francoskem Megevu med 12. in 18. decembrom. Poleg domače reprezentance bodo nastopile še Ukrajina, Poljska, Japonska in Velika Britanija. Risi do 18. leta starosti nastopajo v isti diviziji, prvenstvo bo potekalo med 18. in 24. aprilom v italijanskem Asiagu, merili pa se bodo z Italijo, Madžarsko, Japonsko, Ukrajino in Južno Korejo.

Ne spreglejte