Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
20.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Red Bull Salzburg

Nedelja, 17. 1. 2016, 20.59

7 let, 12 mesecev

Redni del končali s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti HDD Olimpije so v tekmi 44., zadnjega kroga rednega dela lige Ebel v gosteh izgubili proti Red Bull Salzburgu s 3:6 (1:1, 1:3, 1:2).

Tekma, ki so jo mnogi imenovali ne bodi je treba, se je končala po pričakovanjih. Salzburžani - ti so si že pred zadnjim obračunom rednega dela zagotovili prvo mesto -, so uveljavili kakovostno prednost, upravičili vlogo favorita, a so se za nove točke morali potruditi bolj, kot je marsikdo pričakoval.

Oslabljeni Ljubljančani, manjkalo je kar deset standardnih igralcev, kot zadnja sta se na seznam odsotnih vpisala Gal Koren in Jure Sotlar, so se dobro upirali, imeli do deset minut pred koncem vse možnosti, da osvojijo vsaj točko, saj so zaostajali le s 3:4 in napadali za izenačenje. A nato sta v razmiku 85 sekund Tomaža Trelca, ki je tokrat na golu zamenjal Oliviera Roya, premagala Aleksander Pallestrang in danes izredno razpoloženi nekdanji zmaj John Hughes. Po teh dveh golih je bilo jasno, da Olimpija ne bo prekinila črne serije na gostovanjih v Mozartovem mestu, kjer je brez uspeha vse od decembra 2008. Razmerje strelov je bilo 39:22 v korist domačih.

Ti so tekmo začeli napadalno, od samega začetka so začeli oblegati Trelca, ki je v peti minuti še preprečil njihovo vodstvo, v naslednji minuti pa je bil brez moči, ko ga je iz bližine premagal Daniel Welser. Tudi po doseženem golu so gostitelji še naprej pritiskali, a Trelc jim je nekajkrat preprečil, da bi povišali vodstvo. Ob koncu tretjine so se gosti otresli pritiska, deset sekund pred zvokom sirene pa tudi poskrbeli za hladen tuš v dvorani, slovenskega reprezentančnega vratarja Luko Gračnarja je ob številčni premoči na ledu z močnim strelom z modre linije premagal Maks Selan.

To je Salzburžane razjezilo, na začetku druge tretjine so spet pripravili pravo ofenzivo in v razmiku 67 sekund dosegli dva gola. A po njihovem tretjem se je razlika zmanjšala samo 32 sekund pozneje, ko se je v gneči pred golom dobro znašel ljubljanski Nizozemec Nardo Nagtzaam. Toda tudi na četrti gol Sazburga ni bilo potrebno dolgo čakati, dobro akcijo Hughesa je zaključil Brett Sterling, ki je zadel desni kot Trelčevih vrat.

Sledilo je obdobje priložnosti Ljubljančanov. V 34. minuti je Gračnar preprečil veselje Sebastjanu Hadžiču, nato pa izšel zmagovalec tudi po dvobojih z Žigo Pešutom in Krištofom Potočnikom, ki sta sama pridrsala pred njega.

Z dobro igro je Olimpija nadaljevala tudi v tretji tretjini, ko je zaostanek ob pomoči nespretnega posredovanja domačega vratarja znižal Matej Hočevar. A dva hitro prejeta gola sta varovancem Fabiana Dahlema spodrezala krila, tako da do konca tekme niso več pretili.

Na koncu so bili prepričani, da se niso osramotili, vsi po vrsti pa že komaj čakajo, da se bo začel drugi del tekmovanja, v katerem se praktično vse začenja znova.

Ne spreglejte