Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 10. 2014,
12.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Fabian Dahlem Jure Sotlar liga EBEL Matej Hočevar

Sreda, 15. 10. 2014, 12.28

8 let

"Razpad sistema, preveč napak, nismo pomagali vratarju … To se ne sme dogajati"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
To so besede nekaterih Olimpijinih hokejistov po torkovem porazu (1:8), po katerem zmajem verjetno ni bilo lahko zaspati. Ti upajo, da bodo čim prej pozabili poraz in se dobro pripravili na Gradec.

Linz je v torek Olimpiji pripravil malo šolo hokeja in pokazal, kako se kaznuje prav vsako napako nasprotnika. Že v 24. minuti so hokejisti iz Gornje Avstrije vodili s 4:0 in še preden je bilo srečanje na polovici, dali vedeti, da se večer v Tivoliju ne bo dobro končal. "To je bila ena tistih tekem, ko nam res popolnoma nič ni šlo. Tudi ploščki so se 'narobe' odbijali. Prvih deset minut je bilo sicer zelo obetavnih, dobro smo drsali, ustavljali smo jih v srednji tretjini, imeli svoje priložnosti, a nam ni uspelo zadeti. Potem pa dva njihova hitra zadetka, ki sta nas spodrezala. Poskušali smo se vrniti, dali vse od sebe, a žal ni šlo," je novinarjem po devetem porazu na 11 tekmah skrušeno razlagal Matej Hočevar.

Bolj oster je bil strelec častnega zadetka zeleno-belih Jure Sotlar: "Tega si ne bi smeli dovoliti. Katastrofalna druga tretjina, razpad sistema, nismo pomagali vratarju, preveč napak smo naredili v srednji in obrambni tretjini. To se vsekakor ne sme dogajati."

Mentalna igra

Trener Fabian Dahlem, ki po četrtini rednega dela z varovanci ostaja pri zgolj štirih točkah, si želi, da bi njegovi fantje pred nasprotnikovim golom delovali bolj trdno, močno in da bi izkoriščali več odbitih ploščkov, hkrati pa opozarja na frustracije, ki se prikradejo ob visokem zaostanku.

"Ko garaš na ledu, a ne moreš zadeti, potem pa kar naenkrat dobiš dva zadetka, je zelo težko. V drugi tretjini smo poskušali stvari obrniti v svojo korist, a je Linz kaznoval naše napake. To je mentalna igra … Videl sem že veliko tekem, ki so se pri 0:4 obrnile, a seveda bi nas po 40 minutah in zaostanku z 1:7 lahko rešil le še čudež. A pomembno je, da smo kljub visokemu zaostanku še poskušali. Ne nazadnje to dolgujemo navijačem, ki so bili res izvrstni (Dahlem je po tekmi novinarjem dejal, naj ne pozabijo pohvaliti navijačev, ki so jim stali ob strani kljub polomu in na katere je zelo ponosen, op. a.), pa tudi klubu."

Sotlar je na pravi poti

Olimpija pogreša kar pet poškodovanih igralcev, med drugim tudi Gregorja Koblarja, namesto katerega v drugem napadu igra Jure Sotlar. Mladenič je dodobra poživil igro ter se v družbi Gala Korena in Žige Pešuta odlično znašel. "Jure igra pametno in zasluži si vse več igralnega časa. S svojo igro ustvarja veliko priložnosti in skrbi, da plošček dobro kroži. Zaslužil si je ta zadetek. Mislim, da ima z zadnjih štirih tekem štiri točke (zadetek in tri podaje, op. a.). Kaj še reči? Mislim, da je na pravi poti," je na vprašanje, kako ocenjuje igro 21-letnika, odgovoril nemški strateg in potrepljal po rami varovanca, ki je imel po torkovem srečanju največ medijskih obveznosti.

"Zadovoljen sem z osebno statistiko, ki je super, predvsem pa sem zadovoljen s svojo igro. A veliko bolje bi bilo, če bi kot ekipa dobivali dragocene točke," pravi Sotlar, ki se ne želi obremenjevati z vprašanjem, v katerem napadu bo igral po vrnitvi poškodovanih igralcev: "Res je, da smo se ujeli, a treba je igrati z vsemi, s katerimi si v napadu, se čim bolj prilagajati in igrati ekipno. Bomo videli, kako bo, ko se bodo igralci vrnili in ko bo trener postavil nove peterke. Če jih seveda bo. To je njegova odločitev."

Zmaji imajo danes prost dan, v četrtek pa jih čakajo nove priprave na nedeljsko tekmo, ko bodo gostje pri Gradcu Mihe Verliča in pomočnika trenerja Iva Jana.

Ne spreglejte