Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2013,
23.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hokej Tomaž Razingar Marcel Rodman Matjaž Kopitar Danska Belorusija Ukrajina

Petek, 8. 2. 2013, 23.40

8 let

''Raza'' z eno nogo že v hokejski zemlji, zdaj na OI!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska izbrana vrsta si je z zmago proti Dancem na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju priborila vozovnico za ZOI v Soči. V črnomorskem letovišču se bo srečala z Rusi, Američani in Slovaki.

"Gre za skupino ''fajn" fantov, ki s ponosom igra za Slovenijo. Ko smo se srečali na Bledu, sem rekel, da tisti, ki ni zraven, tega nikoli ne bo vedel, kdor pa je, bo pa vedel, kako veliko to pomeni. Sam sem bil z eno nogo že v hokejski zemlji, pogrešal sem to, veliko mi je pomenilo, da sem lahko prišel nazaj. Lepo je to gledati in lepo je to spremljati. Krasno je. Generacije so sanjale to, danes nam je uspelo, v kar zelo veliko ljudi ni verjelo, a mi, ki smo se v ponedeljek srečali, smo verjeli v to. Mislim, da sploh ni bilo dvoma, da nam tu ne bi uspelo. Fantje so iskreni in iskrenim ljudem so marsikaj dobrega zgodi," je po zgodovinski tekmi dejal Tomaž Razingar.

''Ko prejmeš zadetek se je treba čim prej pobrati in razmišljati pozitivno. Mi smo se dobro držali, nismo imeli takšnega padca kot prvo tekmo v drugi tretjini. Še vedno smo imeli nekaj padcev, a smo s srcem in željo lepo pripeljali tekmo do konca. Vsi smo res dali vse od sebe. Ne vem, če si predstavljate, kakšna je razlika med tem tempom in tempom v nemški drugi ligi , kjer igram. To se absolutno pozna. Igrati v takem tempu dve tekmi v dveh dneh praktično s tremi napadi, je velik napor. Ob zvoku sirene najprej sploh nisem vedel, ali smo na olimpijskih, ampak ko sem videl, da vsi proslavljajo, sem si tudi jaz dal duška. Mislim, da se še nihče dobro ne zaveda, kaj smo naredili. V Sloveniji imamo en profesionalni klub, okrog150 profesionalnih igralcev in s tem priti na olimpijske igre je res nekaj posebnega za nas," je povedal David Rodman.

Blaž Gregorc je po srečanju povedal:''Med tekmo je treba ostati miren, do zadnje sekunde, ker vemo, da ena napaka lahko vse obrne. Ne morem verjeti, kaj smo naredili na Danskem, pred njihovimi navijači. Od kar je vajeti v svoje roke vzel Matjaž, si veliko bolj pomagamo, si zaupamo, spodbujamo eden drugega. Dobri smo povsod, ne le v domači dvorani, tako ko da se že veselimo naslednjega svetovnega prvenstva na Švedskem, kjer bodo imeli veliko dela z nami.''

Tudi Andrej Tavželj je bil navdušen: ''Mislim, da je bilo tokrat prvič toliko čustev po koncu tekme, da so mi prvič prišle solze na oči. Mislim, da se ne zavedamo, kaj smo naredili, kam smo se kot ekipni športniki uvrstili. Spomnim se, ko smo se pred turnirjem pogovarjali o tem, da bomo dali vse od sebe. Sliši se klišejsko, tako kot vedno, a od prvega dneva, ko smo se zbrali, je bila v garderobi kemija, dogajale so se stvari, ki se dogajajo najbolj srečnim ekipam. Tako da smo si zmago in olimpijske igre zaslužili.''

Matjaž Kopitar, selektor Slovenije: "V drugi tretjini sem opominjal igralce, da padec ne sme biti predolg. To nam je tudi uspelo po nekaj menjavah. Morali smo skrajšati klop, a danes šteje le zmaga. Fantje to vedo in ni več kaj povedati. Dance smo že analizirali na prejšnjem turnirju, danes smo imeli dovolj časa in sva z Nikom lepo pripravila ključne stvari in jih predstavila igralcem''.

Robert Kristan, vratar Slovenije: "Težko je kaj povedati ... Naredili smo to, kar smo obljubili že pred turnirjem. Naredili smo to ne samo za nas, za celo Slovenijo. Dali smo od sebe svoj maksimum in to smo si zaslužili. Mogoče se še ne zavedamo, kaj smo dosegli."

Mitja Robar, hokejist Slovenije: "Marsikdo je sanjal o tem, ne samo mi, tudi navijači. V primerjavi s prejšnjimi kvalifikacijami so bile te sanje upravičene, igrali smo drug za drugega, popravljali napake, garali smo kot še nikoli v naši zgodovini."

Per Backman, selektor Danske: "Bili so malo boljši kot mi. Mi smo sicer igrali bolje kot na prvi tekmi, a ni bilo dovolj. A ni bilo dovolj dobro, Slovenija je bila pač nekoliko boljša in to je to."

Ne spreglejte