Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 2. 2021,
20.32

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Torek, 2. 2. 2021, 20.32

3 leta, 2 meseca

hrušičan je zvezda januarja zahodne divizije

Priznanje za Anžeta Kopitarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Anže Kopitar | Anže Kopitar je "zvezda meseca januarja" zahodne divizije. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar je "zvezda meseca januarja" zahodne divizije.

Foto: Guliverimage

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je bil izbran za igralca zahodne divizije meseca januarja. Ob Hrušičanu so si nazive "zvezd" prvega meseca prislužili še Joe Pavelski, James van Riemsdyk, Connor McDavid in zdravstveni delavci.
 

Arthur Kaliyev
Sportal 40 obramb in zgolj zadetek debitanta premalo za zmago Kraljev

Vodstvo lige NHL v skrajšani zahtevni sezoni, ki se je morala prilagoditi razmeram, povezanim z boleznijo covid-19, ob hokejistih priznanje podeljuje tudi osebam v ozadju. Gre za ljudi, ki sredi pandemije delujejo v prvih bojnih vrstah, zdravstvu. 

Zvezda prvega meseca sezone v zahodni diviziji je postal Anže Kopitar, ki je na osmih obračunih Los Angeles Kings vknjižil 12 točk, od tega 11 asistenc. Kapetan Kraljev je četrti asistent lige in sedmi hokejist po točkah. S soigralci zaseda peto mesto svoje divizije. Zvezda zahoda je tudi dr. Maurice O’Gorman, vodja laboratorijske medicine in direktor Kliničnega laboratorija za imunologijo v otroški bolnišnici v Los Angelesu.

 

Connor McDavid nadaljuje izjemne predstave. Izbrali so ga za zvezdo severne divizije. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Connor McDavid nadaljuje izjemne predstave. Izbrali so ga za zvezdo severne divizije. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Januarska zvezda severne divizije je kapetan Edmonton Oilers Connor McDavid. Na 11 tekmah je v statistiko vpisal 22 točk, od tega osem zadetkov, kar je največ med vsemi hokejisti. Je drugi asistent lige, zbral je največ zmagovitih zadetkov, prav tako največ zadetkov in podaj v igri z igralcem več. Zvezda severa je medicinska sestra Renee Herman iz bolnišnice v Alberti.

Montreal Canadiens
Sportal Montreal zaustavil zmagoviti niz Vancouvra, nov mejnik Perryja #video

Zvezda centralne divizije je Joe Pavelski, ki je Dallasu na šestih tekmah pomagal s petimi zadetki in prav toliko podajami. Priznanje si je prislužila tudi zdravstvena delavka v otroški bolnišnici v Dallasu Heather Newby.

Na Vzhodu je najbolj prepričal napadalec vodilnega moštva vzhodne divizije Philadelphia Flyers James Van Riemsdyk, s 13 točkami na desetih tekmah šesti hokejist na točkovni lestvici. Druga zvezda je pripadla družini Hatheway, tako mati Amanda, ki je morala zaradi raka začasno opustiti svoje delo, kot oče Josh delata v zdravstvu.

James Reimer
Sportal Nemec z dosežkom, ki je pred več kot 30 leti uspel Gretzkyju

 
Ne spreglejte