SiolNET. Sportal Hokej
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pretnar: Dokazali, da smo pridni in znamo igrati hokej

1

termometer

Peščica reprezentantov je vstopila že v tretji teden priprav na svetovno prvenstvo. Med njimi je tudi branilec Klemen Pretnar, ki podobno kot nekateri drugi, že komaj čaka na prvo pripravljalno tekmo.

Kdo ve, ali bi se Klemen Pretnar že priključil reprezentanci, če ne bi z Beljakom izgubil sedme tekme četrtfinalne serije v ligi EBEL. A zgodilo se je prav to, aktualni prvak iz Linza je bil boljši in naš reprezentančni branilec je klubsko sezono končal 10. marca. In to je bil razlog, da se je 26-letni branilec na pripravah z izbrano vrsto že vse od začetka, ko je lahko strokovni štab računal na vsega deset hokejistov.

''Pričakovali smo, da se bomo počasi začeli nabirati iz treninga v trening. Vendar pa nam je zgodnji začetek priprav le koristil. Tako tistim, ki smo končali s sezono, ni bilo potrebno iskati terminov pri klubih. Ni nam bilo potrebno razmišljati, kako bomo prišli do treninga. Zato sem to akcijo podpiral. Je pa res, da je bilo veliko drsanja, individualnega dela. To je bilo nujno potrebno in nam bo le koristilo,'' vidi o dolžini priprav samo pozitivne stvari Pretnar, ki pa vseeno že kar nekoliko nestrpno pričakuje obračun z Italijo: ''Več kot tri tedne sem že brez tekme. Brez dvoma bodo prijateljske tekme razbile monotonost treningov. Za tekme treniramo.''

Dva vrhunca

Letošnja in prihodnja reprezentančna sezona pa bo naporna kot že dolgo ne. Lahko bi dejali, da igralce čakata dva vrhunca. V tej sezoni so odlično opravili z olimpijskimi kvalifikacijami, pred vrati pa je še svetovno prvenstvo. V prihodnji bo februarja na sporedu vrhunec vseh vrhuncev. Olimpijske igre. In nato znova elitna divizija. ''Brez dvoma bo več tekem in priprav, vendar pa bi dejal, da so to sladki napori. Vemo, zakaj treniramo. Najprej nas čaka svetovno prvenstvo, kjer se želimo dokazati drugim reprezentancam in tudi sebi, da lahko igramo na takšni ravni. V prihodnji sezoni pa seveda nas čakajo olimpijske igre. Več bo priprav, tekem in napora, vendar vse v dobro hokeja in nas,'' razmišlja igralec, ki je hokejsko pot začel na Bledu, nato prestopil v Kranj, pred odhodom v tujino pa oblekel še dres Jesenic.

Prihaja nadarjena generacija

Pretnar je Jesenicam stal ob strani vse do bridkega konca. Odšel ni niti sredi sezone, pa čeprav je imel na mizi ponudbo iz tujine. V tej sezoni pa je le zapustil Slovenijo. Sicer ni odšel daleč. Njegova krstna sezona pri Beljaku je bila uspešna, na 56 tekmah je zbral 28 točk. Strokovno vodstvo je bilo zadovoljno, saj je hitro po zadnji tekmi dobil novo dveletno pogodbo.

Ofenzivni branilec je še en izmed ''risov'', ki so dokazali, da se v Sloveniji kljub le enemu profesionalnemu klubu igra kvaliteten hokej. Če so še nedolgo nazaj reprezentanco tvorili pretežno igralci iz Olimpije in Jesenic, pa je sedaj prav obratno. Tudi Pretnar ima zaslugo, da je s svojimi dobrimi predstavami odprl vrata tujine mlajšim fantom. ''Anže je napravil veliko dela za slovensko ime v svetu. Nato pa smo vsi fantje iskali možnost dokazovanja v tujini. Dokazali smo, da smo pridni, delavni in znamo igrati hokej. Če pogledamo, koliko reprezentantov igra v tujini in kako kakovostni so, je to le pozitivno za nove generacije,'' ostaja skromen branilec, ki je za konec pogovora namenil nekaj besed še mlajšim igralcem, ki so prvič na pripravah članske reprezentance: ''Poznali smo se že od prej. Z nekaterimi sem skupaj treniral že poleti. Slovenski prostor pa je tako ali tako majhen, da smo se poznali že od prej. To je za mlajše igralce celo dobra stvar, saj tako ne pridejo v povsem neznano novo okolje. Kar sem videl, sem prepričan, da prihaja zelo, zelo nadarjena generacija.''

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin