Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 4. 2017,
20.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

SP v hokeju 2017 slovenska hokejska reprezentanca Miha Verlič risi Nik Zupančič

Nedelja, 23. 4. 2017, 20.52

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Italija : Slovenija

Slovenci ob koncu strli Italijane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Slovenska hokejska reprezentanca se je danes na prijateljski tekmi pred svetovnim prvenstvom v Parizu pomerila z Italijo v južnotirolskem Neumarktu in zmagala s 4:1 (0:0, 1:0, 3:1).

Gašper Krošelj je zaustavil vse strele Italijanov. | Foto: Sportida Gašper Krošelj je zaustavil vse strele Italijanov. Foto: Sportida

Za izbrance Nika Zupančiča je bila to četrta pripravljalna tekma pred SP. Doslej so dvakrat premagali Madžare (2:1 in 5:3), po kazenskih strelih pa izgubili s Kazahstanom z 1:2. Test z Italijo je bil za selektorja že eden ključnih v pripravljalnem obdobju; pred dnevi je namignil, da želi že po dvoboju obeh prvoligaških ekip - Italijani bodo na SP 2017 igrali v drugi predtekmovalni skupini v Kölnu - določiti postavo za SP.

Prvič tudi s Saboličem

Tekma ekip, ki se bosta čez dobrih deset dni že merili v konkurenci najboljših 16 na svetu, je bila po pričakovanjih trda in tudi nekoliko nervozna. Slovenci so imeli večji del rahlo terensko premoč. Italijani pa precej več premoči ob izključitvah Slovenije.

Prvič na prijateljskih tekmah je priložnost dobil Robert Sabolič, član prvega napada, ki se je po poškodbi roke sicer že prej uspešno vrnil na treninge, igral pa do danes še ni.

V prvem delu zadetkov ni bilo, pri Sloveniji je mrežo branil Gašper Krošelj, ki bo bržčas selektorjeva prva vratarska izbira tudi na SP, pozneje ga je med vratnicama zamenjal Matija Pintarič.

Verlič načel

Najbližje golu je bil v prvih 20 minutah Žiga Pance, ki je zadel okvir gola, v nadaljevanju pa se je prva strelsko prebudila gostujoča ekipa. Za vodstvo je poskrbel Miha Verlič po podaji Sabahudina Kovačeviča. Pozneje se je igra preselila pred gol Slovenije, ko so imeli Slovenci več zaporednih izključitev, a Italiji tega ni uspelo izkoristiti.

Miha Verlič je k zmagi prispeval dva zadetka. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Miha Verlič je k zmagi prispeval dva zadetka. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Italijani izkoristili napako Pintariča

Zato pa je zadela v zadnjem delu po eni redkih napak Pintariča. Slovenski vratar je šel iz gola ob ogrado, plošček pa so Italijani vrnili pred gol, kjer ga je Simon Kostner spravil v mrežo.

Slovenci do nove zmage

Pozneje se je Pintarič nekajkrat izkazal ob napadih tekmecev, na drugi strani pa bi Slovenija lahko zadela že v 45. minuti, a Rok Tičar ni izkoristil lepe podaje Anžeta Kuralta. Drugače je bilo v 49., ko so Slovenci spet lepo izigrali italijansko obrambo, strel Jana Urbasa pa je bil neubranljiv.

Zadetek je dal krila Slovencem, ki so bili vse boljši, Pancetov prodor je vratar Frederic Cloutier še ustavil, strela Davida Rodmana pa ne in Slovenci so imeli v 54. minuti trdno prednost dveh golov.

Ta se je še povečala tik pred koncem dvoboja, ko je Slovenija izpeljala še eno dobro akcijo, natančno podajo Urbasa s strani pa je pred golom pričakal Verlič in plošček devet sekund pred koncem potisnil v mrežo za lepo zmago s 4:1.

Slovence pred potjo v Pariz, kjer bodo prvo tekmo igrali 6. maja proti Švici, čakata še obračuna na pripravljalnem turnirju v St. Peterburgu, kjer bosta naslednji teden tekmeca domača selekcija Rusije in Norveška.

 

 

Italija : Slovenija 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Dvorana Würth Arena, gledalcev 780, sodniki: Moschen, Virta (glavna), F. Giacomozzi, P. Giacomozzi (vsi Italija).
Strelci: 0:1 Verlič (Sabolič, Kovacevič, 28.), 1:1 Gander (S. Kostner, 43.), 1:2 Urbas (Verlič, Vidmar, 49.), 1:3 Rodman (Pance, Goličič, 54.), 1:4 Verlič (Vidmar, Muršak, 60.).
Kazenske minute: Italija 4, Slovenija 18 + 10 + 10.

Ne spreglejte