Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
11.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 11.04

6 let, 6 mesecev

Po trenerju Olimpijo zapustil še en tujec, Bojan Zajc prevzema trenersko vlogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vse bolj okrnjena je vrsta ljubljanske Olimpije, ki jo je v nedeljo zapustil trener Fabian Dahlem. Zmaje zapušča avstrijski branilec Fabian Scholz, ki se prav tako seli v drugo nemško ligo.

Zadnje ure zadnjega dne prestopnega roka so iz Olimpije odnesle še enega tujca. Potem ko sta že novembra odšla kanadska napadalca Guillaume Desbiens in Stefan Chaput, decembra in januarja pa avstrijski branilec in napadalec Kristof Reinthalerin Roland Kaspitz, Ljubljano zapušča še peti tuji igralec.

Zmajevo gnezdo je ostalo brez branilca Fabiana Scholza, ki zadnje čase zaradi poškodbe roke ni igral, a naj bi se kaj kmalu vrnil v tekmovalni pogon. Šestindvajsetletni Avstrijec bo do konca sezone branil barve nemškega drugoligaša Eispiraten Crimmitschau. Medtem ko je Olimpija dopoldne o njegovem odhodu – kot tudi o uradnem imenovanju novega starega trenerja (to bo po pričakovanju Bojan Zajc) - še molčala, so novo branilsko okrepitev že potrdili Nemci. Scholz je v ljubljanskem dresu odigral 37 tekem, na katerih je dosegel tri zadetke in sedem podaj, v statistiko dodal 20 kazenskih minut, njegovo razmerje +/– pa je bilo –7.

Drugi Fabian je novi strateg Heilbronnerja

Zanimivo je, da je Crimmitschau v preteklosti (v sezonah 2011/12, 2012/12, 2013/14) vodil Fabian Dahlem, ki je v nedeljo po skoraj dveh sezonah odšel iz Ljubljane. Nemški trener naj bi novo ponudbo dobil med vikendom in je moral biti že danes zjutraj v 700-kilometrov oddaljenem mestu, v katerem je sprejel nov izziv. Zdaj skrivnosti, kje bo služboval, ni več, 50-letnik je namreč novi trener nemškega drugoligaša Heilbronner Falken. Tam ga čaka težko delo, saj ima klub vsaj eno veliko skupno točko z Olimpijo, in sicer v ligi zaseda zadnje mesto.

Ne spreglejte