Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2013,
7.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bregenzerwald liga INL

Četrtek, 4. 4. 2013, 7.24

8 let

Po osmih mesecih treningov tak poraz boli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nabito polna dvorana v Zalogu ni dočakala slavja igralcev Playboy Slavije, ki so po napetem dvoboju v finalu lige INL morali priznati premoč Bregenzerwaldu. Sedaj jih čaka še boj za državnega prvaka.

Krstna sezona lige INL je poskrbela za dramatičen razplet. V finalni seriji, ki se je igrala na tri zmage, smo zmagovalca dobili prav na odločilni, peti tekmi. Ta je bila napeta do samega konca, pokvaril jo je le pristranski sodnik iz Avstrije Manuel Nikolic, ki je ob koncu svojim rojakov olajšal pot do zmage. Manj kot dve minuti pred koncem je namreč na kazensko klop z dvomljivima odločitvama poslal kar dva domača igralca. No, ni pa kriv le avstrijski ''pravičnik'', velik del krivde je na ramenih Založanov, ki so v prvi tretjini po lastnih napakah zaostajali z 1:3, po drugem delu igre pa je bila razlika višja še za zadetek. Imeli so enkrat več strelov kot nasprotnik iz Avstrije (38:19), a bili premalo natančni.

''Odločilna je bila prva tretjina. Naredili smo tri prekrške, nasprotnik pa je v sedmih minutah trikrat zadel v polno. Nam se ni uspelo hitro pobrati. Glede na to, da smo povedli, smo nato prehitro prejeli zadetke. Če bi igrali kot smo začeli, ko smo bili v naletu, potem bi se vse skupaj odvilo drugače. V drugi tretjini nam je manjkal zadetek. Napadali smo, vendar nismo zatresli mreže. Na drugi strani so Avstrijci prišli enkrat čez sredino in dosegli še četrti gol. V zadnji tretjini smo šli na vse ali nič. Bili smo blizu, vendar nam je zmanjkalo nekaj sreče. O sodnikih ne bi nič rekel. Vendar ko je tako napeta tekma, potem ob koncu ne dosodiš takšna prekrška in odločiš zmagovalca …'' je po tekmi razmišljal branilec Klemen Sodržnik, ki je Slavijo povedel v vodstvo. Da je bilo po tekmi prisotnega kar nekaj razočaranja, je potrdil tudi trener Jaka Avgustinčič: ''Brez dvoma boli, če izgubiš zadnjo tekmo sezone, ki je najpomembnejša. Zato si delal tam med šest in osem mesecev. Brez dvoma nam ni lahko. Sedaj bo potrebno potegniti črto in narediti analizo. Sem pa prepričan, da je bilo v tem času narejenih kar nekaj pozitivnih stvari.''

Nekateri se ne zavedajo, kaj je Slavija dosegla

Med pozitivnimi stvarmi je strateg Slavije brez dvoma mislil tudi na obisk zadnje tekme. Dvorana v Zalogu je bila naprej polna do zadnjega kotička oziroma tekmo si je ogledalo 850 gledalcev, kar lahko zavidajo tudi nogometaši in košarkarji Olimpije. Dober dokaz, da je v Sloveniji kljub le enem profesionalnem moštvu hokej zelo priljubljen. ''Morda se nekateri fantje v garderobi niti ne zavedajo, kaj nam je uspelo letos narediti s Slavijo. V tej dvorani šest, sedem let ni bilo praktično nobenega navijača v dvorani. Bili so le starši in punce. Danes pa nabito polna dvorana. V Avstriji nas je na zadnji tekmi gledalo skoraj 5.000 navijačev. Nekateri fantje so to doživeli prvič,'' je po porazu pozitivno gledal tudi 25-letni branilec.

Psihično in fizično vrhunsko pripravljeni

Predaha pa za ''playboye'' ne bo veliko. V soboto jih čaka druga tekma polfinala državnega prvenstva, v svojih rokah imajo vstopnico za finale, saj so se na prvem obračunu veselili zmage z 2:0. Vendar pa se postavlja vprašanje, ali so po takšnem porazu psihično izčrpani.

''Psihično in fizično smo vrhunsko pripravljeni. Prepričan sem, da bomo premagali Triglav. Fantje so namreč jezni zaradi poraza in lačni zmage. V finalu pa bomo videli. Kar bo, bo,'' je prepričan Sodržnik, da se bo Slaviji uspelo prebiti do svojega drugega finala v Sloveniji. V kolikor ji bo uspelo, jo prva tekma finala čaka že v nedeljo. ''Tudi med sezono smo za vikend odigrali eno tekmo za drugo. Naša naloga je, da se po tej zgodbi umirijo glave. Igralce je potrebno pripraviti na novo zelo pomembno tekmo. Na drugi polfinalni tekmi nas čaka Kranj. Če nam uspe pripraviti igralce maksimalno, slednji pa bodo odigrali kot znajo, mislim, da se v finalu utrujenost ne bo poznala,'' je pogovor zaključil Avgustinčič.

Ne spreglejte