Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2015,
17.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Vancouver Canucks NHL

Torek, 13. 10. 2015, 17.04

8 let

Po najslabšem začetku Kraljev v skoraj pol stoletja: Izjemno neprijetno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kralji so zabeležili še tretji zaporedni poraz. S 3:0 so jih v domači dvorani Staples center premagali hokejisti Vancouver Canucks. San Jose Sharks s 5:0 šokirali hokejiste Washington Capitals.

Nekdanji dvakratni prvaki lige NHL, hokejisti Los Angeles Kings, so na tretji tekmi zabeležili še tretji poraz. Potem ko so z 1:5 izgubili proti San Jose Sharks in z 1:4 proti Arizona Coyotes, so ponoči klonili še proti moštvu Vancouvra, ki je bilo uspešno trikrat. Anže Kopitar je igral 21 minut in v tem času dvakrat streljal na gol, žal neuspešno. Kralje zdaj čaka podroben premislek, kako naprej. Na treh tekmah so namreč dosegli le dva zadetka, prejeli pa so jih 12.

Skoraj pol stoletja ne tako slabo

Trije zaporedni porazi v rednem delu tekme na uvodu v novo tekmovalno obdobje so najslabši štart Kraljev od sezone 1969/70. "Vsekakor se moramo zamisliti. Potrebujemo večjo učinkovitost," je dejal trener Darryl Sutter, ki je ob Kopija in Gaborika postavil Dustina Browna, Milana Lucica pa preselil k Tylerju Toffoliju in Jeffu Carterju. Na vprašanje, kaj ga najbolj skrbi, je odvrnil: "Mislim, da igra naših top hokejistov, tistih, na katere računaš, da bodo vodili moštvo."

Če je skrb vzbujajoče to, da jim ni uspelo zadeti, je še bolj to, da so proti vratom Ryana Millerja sprožili, pozor, le 15 strelov.

"Nismo igrali svoje igre, nismo bili dovolj agresivni v conah, v katerih bi morali biti, da bi zmagali. Igra z igralcem več ni dovolj dobra (v zadnji tretjini so imeli tri zaporedne power-playe, a niso zadeli, op. a.), moramo izkoriščati priložnosti ob power-playih, česar pa trenutno ne delamo. Igra z igralcem manj je bila boljša," je slabosti po porazu našteval branilec Alec Martinez in dodal: "Vsi vemo, kaj delamo narobe oziroma česa sploh ne delamo. In to moramo hitro spremeniti. Tri divizijske tekme na domačem ledu in trije porazi, ob katerih smo le dvakrat zadeli, so izjemno neprijetni. Ne smemo paničariti, a moramo se brcniti v zadnjo plat, in to zelo hitro."

"Ne delamo stvari, ki bi jih morali, da bi si priigrali kakovostne priložnosti, ko se bojujemo za plošček, smo preveč mehki," je po novem neuspehu pripomnil Gorenjec in se obregnil še ob preveliko število kazni v drugi tretjini (v tej so bili izključeni štirikrat, Vancouver nikoli): "Treba je igrati pametno. V drugem delu so bile vse kazni posledica površnosti, nezbranosti v nevtralni tretjini. Ko naše noge postanejo utrujene, delamo prekrške, vključno z mano."

Ob Kraljih, ki bodo v petek gostili Minnesoto, je na zahodu le še eno moštvo, ki je izgubilo vse tri prve tekme, in sicer Edmonton, v dresu katerega je prvi NHL-zadetek dosegel prvi nabor Connor McDavid.

San Jose prestrelil Washington

Največji šok nocojšnjih devetih obračunov so doživeli igralci moštva Washington Capitals, ki so morali v svojo mrežo kar petkrat po plošček. Tega so tja izstrelili hokejisti San Jose Sharks, ki nasprotniku niso dopustili niti enega zadetka.

Panterji s Floride so s 4:1 premagali Hurikane iz Caroline, z enakim dosežkom so Winnipeg Jets premagali ekipo New York Rangers.

New York Devils so z 1:3 klonili proti Predatorjem iz Nashvilla, Detroit Red Wings pa so z rezultatom 3:1 ugnali hokejiste Tampe Bay Lighting.

Dallas Stars so s 4:2 premagali ekipo Oilers Edmonton – kar tri zadetke je za zmagovalno ekipo prispeval Jason Spezza –, St. Louis Blues pa so s 4:3 odpravili Calgary Flames.

Ne spreglejte