Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2013,
18.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pittsburgh Penguins Montreal Canadiens Sidney Crosby

Torek, 26. 3. 2013, 18.49

8 let

Pittsburgh se ne ustavlja: trinajsta zaporedna zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo v noči na sredo odigranih devet obračunov. Pittsburgh Penguins še naprej blestijo, proti Montrealu so prišli do 13. zaporedne zmage. Dovolj je bil že gol.

Za trinajsto zaporedno zmago ''pingvinov'' je bil dovolj le en zadetek na tekmi. V drugi tretjini ga je z natančnim strelom po hitrem protinapadu dosegel trenutno najučinkovitejši igralec lige Sidney Crosby. ''Je najboljši igralec na svetu. Danes nas je torej premagal najboljši igralec na svetu, ki je s perfektnim strelom dosegel odločilni zadetek,'' je kapetana Pittsburgha hvalil trener Montreala Michel Therrien. So pa Penguins plačali davek na zmago. Manj kot minuto pred koncem je ob naletu na ledu obležal vratar Mac-Andre Fleury, ki je zaustavil 22 strelov. V zadnjem delu igre ga je odlično nadomestil Tomaš Vokoun, ki je zbral 15 obramb. Kako huda je poškodba kanadskega vratarja ni znano. V ekipo se je vrnil Kris Letang, medtem ko je napadalec Jevgenij Malkin še naprej na bolniški.

Še dalj časa so na zadetek čakali navijači v Vancouvru, kjer je gostoval Columbus. Po rednem delu in podaljšku sta mreži ostali nedotaknjeni. Pri izvajanju kazenskih strelov je bil uspešen le Maxim Lapierre. Tudi Chicago, trenutno najuspešnejša ekipa lige, ni prejela zadetka. Vratar Roy Emery je zaustavil vseh 16 strelov, med strelce pa sta se proti Calgaryju vpisala Nick Leddy in Brent Seabrook. Patrik Kane je podal pri obeh golih. Svoja vrata je ohranil nedotaknjena tudi čuvaj mreže Edmontona Nikolaj Habibulin, ki se je s soigralci veselil zmage proti St. Louis Blues. Dva zadetka je zabil Jordan Eberle, enega pa Taylor Hall. S 3:2 so se zmage veselili New York Islanders in Toronto Maple Leafs. Prvi so premagali Washington, drugi pa Florido. Tudi druga newyorška ekipa je zmagala, Rangers so ugnali Philadelphio s 5:2.

Ne spreglejte