Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 11. 2015,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roland Kaspitz HDD Olimpija liga EBEL Dornbirn

Sreda, 18. 11. 2015, 18.16

8 let

Olimpijin junak, ki je utišal buldoge: Veselje je, a to je bila le ena tekma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je v torek v izdihljajih rednega dela izenačila, v prvih sekundah podaljška pa na kolena spravila Dornbirn (5:4). Junak tekme Roland Kaspitz je kljub slavju modro ostal na realnih tleh.

Ljubljanski hokejisti so torkov obračun v ligi EBEL odigrali pred še skromnejšim občinstvom kot po navadi – mnogo oči je bilo razumljivo raje uprtih v povratno nogometno tekmo z Ukrajino, za skromen obisk pa je poskrbela tudi zgodnja ura (17.30). A tistih 300 zvestih navijačev, ki so prišli v Tivoli bodrit zmaje, so na 21. tekmi sezone dočakali četrto zmago Olimpije. Čeprav je še 20 sekund pred koncem kazalo, da bo ta še enkrat več tesno izgubila, je za pravi mali čudež poskrbeli nizkorasli napadalec. Roland Kaspitz je najprej 15 sekund pred koncem rednega dela v gneči zbezal plošček za hrbet Davida Madlenerja in izsilil podaljšek. Le 17 sekund po začetku podaljšane igre je izkušeni 34-letnik udaril še enkrat in z natančnim strelom priskrbel dve točki.

"Končno zmaga in to proti odlični ekipi, ki ima 13 ali še več tujcev. Velikokrat smo bili že blizu, tokrat pa nam je le uspelo, kar je odlično. Na začetku smo imeli sicer težave, bili so povsod, nato smo nekako našli samozavest in zaigrali bolje. Zadetek za izenačenje je bil nekoliko srečen. V pravem trenutku sem udaril na pravo mesto in zadel. To je bil zelo pomemben zadetek, ki sem ga vesel. Mislim, da je bila to zaslužena zmaga," se je smejalo Avstrijcu, ki je poskrbel, da je Olimpija po devetih zaporednih porazih na medsebojnih srečanjih z ekipo s Predarlske in 661 dneh le premagala Dornbirn.

"Ne, tega pa res nisem vedel. Na internetu nikoli ne berem o hokeju, saj o takih stvareh nočem preveč razmišljati," je razkril, da ni vedel za tako dolgo ljubljansko sušo. Z nogami je ostal trdno na realnih tleh: "Je pa seveda dobro, da smo zmagali. Mislim, da smo si zaslužili. A to je bila le ena tekma. Smo daleč zadaj za drugimi ekipami. Moramo nadaljevati in tako igrati na vseh tekmah." Čeprav razlogov za odpiranje šampanjca Olimpija še zdaleč nima, Kaspitz zatrjuje, da se vedno rad vrne slačilnico, v kateri so Slovenci vselej zabavni in prijazni, prav tako pa meni, da bi takšna ekipa težko imela boljšega trenerja, kot je Fabian Dahlem.

Kaj bodo Nemec in druščina pripravili za prihodnjo tekmo, bo jasno v petek okoli 21.30 – Olimpija bo palice z Bolzanom doma prekrižala ob 19.15.

Ne spreglejte