Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 12. 2014,
10.17

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL zimska klasika Matjaž Sekelj Aleš Mušič Luka Klasinc

Torek, 2. 12. 2014, 10.17

4 leta

Olimpija potrdila IceFest: Gre za korak naprej od Plečnikovega štadiona (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo ljubljanskega EBEL-ligaša je tudi uradno potrdilo zimsko hokejsko klasiko, ki bo prvo tekmo dočakala sredi decembra. Obračuni pod milim nebom bodo potekali na Trgu republike v Ljubljani.

Januarja leta 2013 so hokejisti Olimpije po petih letih obudili zaspani Plečnikov štadion za Bežigradom, januarja letos so najhitrejši moštveni šport popularizirali v sarajevski Zetri, v prihodnjih dneh pa jih čakajo nov izzivi zunaj svojega domovanja. Hokejsko norijo na prostem, ki bo zagotovo privabila veliko ljubiteljev tega športa in preostalih radovednežev, bodo doživeli v samem središču Ljubljane, natančneje na obnovljenem Trgu republike nasproti slovenskega parlamenta.

Štiri tekme potrjene, ena "še čaka"

Zeleno-beli bodo na drsališču, ki bo med in po Pivovarna Union Ice Festu razveseljevalo tudi rekreativce, letos odigrali vsaj štiri tekme. Prva bo na sporedu v nedeljo, 14. decembra, ko bo v Ljubljani gostovala madžarska Sapa Fehervar, v torek, 16. decembra, bo sledil obračun s Celovcem, v četrtek, 18. decembra, pa boj za točke državnega prvenstva z Jesenicami.

Hokejski užitki pa se bodo na Trgu republike nadaljevali tudi prihodnje leto, saj se bodo hokejisti Olimpije na atraktivnem prizorišču v boj za točke razširjenega avstrijskega prvenstva podali še v petek, 30. januarja, ko se bo v slovenski prestolnici mudil Salzburg. Morda bo na sporedu tudi prednovoletno srečanje z Bolzanom, ki naj bi bil zelo zainteresiran za ljubljansko zimsko klasiko. Če bo tekma z Južnimi Tirolci dobila zeleno luč, bo zmaje na Trgu republike moč spremljati še v nedeljo, 28. decembra.

Unikatna lokacija

"Naš projekt je vodstvo lige EBEL dobro podprlo, za kar se jim zahvaljujemo. Najprej smo sicer razmišljali o tem, da bo letošnja zimska klasika v Celovcu edini dogodek na prostem. A ko smo vodstvu predlagali, da bi odigrali tekme pred parlamentom naše države, ni bilo veliko težav z dogovori. Mislim, da v prihodnosti nikjer drugje ni prav veliko možnosti, da bi kdaj igrali pred parlamentom kakšnega kluba iz lige EBEL. Vemo, da ima prostor določene omejitve, pred prenovo na njem ne bi mogli igrati, šele ojačitve z letošnjo prenovo so omogočile, da statika dovoljuje večje obremenitve, zato je lahko na dogodku 4.500 ljudi. Z Ice Festom smo želeli narediti nekaj športno-ljudskega, za ljudi. Od dogodka ne pričakujemo dobička, temveč to, da naredimo nekaj posebnega in da na osrednji trg glavnega mesta za dva meseca prinesemo drsališče, kar je tradicija v številnih mestih, kot sta Dunaj, New York," je povod za Ice Fest, ki ga HDD Olimpija pripravlja s podjetjem Lucky Luka, obrazložil direktor HDD Olimpija in prvi operativec zimske klasike Matjaž Sekelj.

Stroški podobni kot za Bežigradom

Seveda Olimpija projekta ne bi začela, če v njem ne bi videla tudi nekaj pozitivnega za svoje društvo. "Projekt bo stal podobno kot tisti za Bežigradom, ki je bil ocenjen na 200 tisoč evrov. Zdaj bo strošek nekoliko višji, in sicer za toliko, kot bo daljše obratovanje ledene površine," pravi Sekelj. In kdo vse bo plačal projekt? "Stvari smo si v tem partnerstvu razdelili. Drsališče bo dobavil gospod Luka Klasinc s svojim podjetjem Lucky Luka, medtem ko bo HDD Olimpija s partnerskim in trženjskim podjetjem zagotovila postavitev tribun, ozvočenja in drugih potrebnih stvari za igranje tekem," še pravi alfa in omega ljubljanskega kluba in dodaja: "Če bomo imeli dober odziv obiskovalcev, se nadejamo nečesa dobrega za klub, sicer pa gledamo v smeri pozitivne ničle."

Korak naprej od Bežigrada. Proti Jesenicam popolni.

"Gre za velik dogodek. Ne le za nas hokejiste, temveč za vse mesto. Kaj takega se v preteklosti še nikoli ni zgodilo. Mislim, da gre za en korak naprej od Bežigrada pred dvema letoma. Zelo lepo bo igrati v središču mesta proti ekipam iz lige EBEL. Vsi že nestrpno čakamo začetek, seveda se bomo kar najbolj potrudili, da vse točke ostanejo v Ljubljani. Proti Jesenicam bo morda še malce drugače kot ekipam lige EBEL, sicer ne gre za derbi, kot je bil v preteklosti, ampak vseeno. Jesenice počasi rastejo, nanizale so nekaj zmag in pokazale, da se lahko zoperstavijo tudi močnejšim ekipam. Bo pa to tudi dobro za vse gledalce, upam, da jih bo veliko. Seveda pričakujem našo zmago," je pred tekmami Ice Festa dejal kapetan Olimpije Aleš Mušič. Zeleno-beli naj bi se po besedah direktorja Jeseničanom zoperstavili v popolni zasedbi.

Dela stečejo v sredo. Zabava tudi za rekreativce

Dela na Trgu republike bodo po besedah vodje slovenskega podjetja Lucky Luka Luke Klasinca ‒ podjetje bo postavilo ledeno ploskev in skrbelo, da bo na njej veliko dogajanja dva meseca, vse od srede decembra do srede februarja – stekla že v sredo. Drsališče naj bi bilo dokončano okoli 10. decembra, hokejisti Olimpije pa naj bi ledeno ploskev lahko preizkusili dan pred prvo tekmo, 13. decembra.

V ledeni deželi, kot so jo poimenovali, bo vse do sredine decembra poskrbljeno za zabavo. Obiskovalci bodo lahko drsali ali se učili drsati, igrali curling, spremljali ledene šove, najrazličnejše atrakcije, turnirje ali pa se le pozabavali na koncertih in ob topli pijači.

Ne spreglejte