Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 11. 2014,
11.40

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija KAC Celovec liga EBEL

Petek, 28. 11. 2014, 11.40

8 let, 4 mesece

Olimpija ni najbolj talentirano moštvo, a se bori vseh 60 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po dveh tednih in štirih gostovanjih je le prišel čas, ko bodo zmaji spet zaigrali na domačem ledu. V goste prihaja neprepričljivi Celovec, ki želi nadgraditi torkovo zmago proti Znojmu.

Tridesetkratni avstrijski prvak, zadnjič je na vrh posegel leta 2013, že drugo sezono ne najde pravega recepta, kako ogroziti najboljše. Trenutno ga najdemo na desetem mestu razširjenega avstrijskega prvenstva, za tako želeno šesterico zaostaja šest točk. Zaostanek bodo Korošci poskušali znižati že zvečer, ko bodo v Ljubljani iskali drugo zmago proti Olimpiji v sezoni – moštvi sta palici prekrižali v prvem krogu, ko so bili s 3:1 uspešnejši Avstrijci. Ti so v torek Znojmu preprečili osmo zaporedno zmago, kar jim je vlilo nekaj prepotrebne samozavesti.

"Upamo, da zmaga proti Znojmu predstavlja začetek zmagovitega niza. Olimpija igra dobro v svoji tretjini, pomembno bo, da bomo dovolj hitri, da se bomo lahko spopadli z njeno obrambo in si ustvarili čim več priložnosti," je želje za uradno stran lige izrazil izkušeni napadalec Jean-François Jacques. Mladi Philipp Kreuzer pa je soigralca dopolnil z besedami: "Olimpija ni najbolj talentirano moštvo lige, a se vedno bori vseh 60 minut, tako da pričakujemo izredno borbenega nasprotnika."

Celovčani bodo pogrešali Kima Strömberga, Stefana Geierja in Davida Schullerja, pri Ljubljančanih pa poškodbe še naprej pestijo Roka Leberja, z njimi se ukvarjata tudi Gal Koren in Andrej Hebar. Kljub temu v zeleno-belem taboru ostajajo optimistični in vselej pripravljeni nato, da nasprotnike dobijo na levi nogi. "Celovec ima dobro ekipo, ki jo sestavljajo odlični posamezniki, kar so potrdili z zadnjo zmago proti Znojmu. Mi se moramo osredotočiti na svoje prednosti in disciplino ter slediti svojemu načrtu igre vse od prve do zadnje minute. Seveda bo težko, a verjamemo, da lahko pridem do zmage in novih točk," razmišlja strateg Fabian Dahlem, čigar varovanci so na zadnjih dveh gostovanjih prejeli devet zadetkov, dali pa nobenega, a pred tem dokazali, da znajo "spodnesti tla pod nogami" tudi tako dobrim, kot je Dunaj.

Obračun med Ljubljančani in Celovčani se bo v dvorani Tivoli začel ob 19.15.

Ne spreglejte