Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
14.10

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

IceHL Lukaš Horak HK Olimpija

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 14.10

1 leto

Lukáš Horák med vratnicama HK SŽ Olimpija

Olimpija ima novega vratarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Lukaš Horak | Lukáš Horák je novi prvi vratar hokejske Olimpije. | Foto Reuters

Lukáš Horák je novi prvi vratar hokejske Olimpije.

Foto: Reuters

Pri HK SŽ Olimpija so predstavili novo tujo moč. Med vratnicama ljubljanskega kolektiva bo po novem stal 29-letni Čeh Lukáš Horák, ki mu bo pripadla vloga prvega vratarja.

Bolzano : Red Bull Salzburg
Sportal Bolzano po pravem maratonu le prišel do druge zmage

Horák je zadnji dve sezoni branil v danski ligi, nosil je dres kluba Herlev Eagels. V pravkar končani sezoni je za dansko moštvo odigral 40 tekem rednega dela in bil pri svojem delu 93,3-odstotno uspešen, v ravno končani končnici Metal Ligaen pa je odigral 12 tekem in bil 92,5-odstotno uspešen ter moštvo Herlev Eagels popeljal do tretjega mesta. Statistično gledano je bil najboljši vratar danske lige v ravno končani sezoni. 

 

"Na prihod v Ljubljano je vplivalo nekaj res kakovostnih pogovorov, ki sva jih imela z Anžetom Ulčarjem, direktorjem kluba. Organizacijo je zelo pohvalil tudi eden izmed mojih boljših prijateljev, ki je igral v tem klubu. Zelo se veselim novega izziva in prepričan sem, da bomo dobra ekipa, ki lahko daleč pride," je v izjavi za klub dejal 186 centimetrov visoki Horák, ki je pred odhodom na Dansko več let igral za Grenoble.

"Iskali smo konstantnega in zanesljivega vratarja, ki bo sposoben v težkih trenutkih nositi ekipo in ki lahko občasno tudi 'ukrade' kakšno tekmo. Prepričan sem, da smo z Lukášem dobili prav takšno kombinacijo. V Grenoblu je bil zanesljiv člen dominantne in ambiciozne ekipe, v Herlevu pa je moštvo nosil pri pomembnih zmagah proti pogosto močnejšim nasprotnikom. Je borben in srčen vratar, ki uživa v prevzemanju odgovornosti. Veselimo se njegovega prihoda," pa je prihod novega prvega vratarja komentiral Ulčar.

Ne spreglejte