Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 12. 2015,
17.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Dornbirn Žiga Pance Aleš Kranjc Sabahudin Kovačević Miha Verlič Luka Gračnar Klemen Pretnar

Torek, 15. 12. 2015, 17.59

8 let

Olimpija brez Royja do novega poraza, navijači trenerja pošiljajo domov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Olimpija je niz porazov podaljšala na devet zaporednih tekem. Po tem, ko je v soboto doživela katastrofo v Innsbrucku (1:8), je morala premoč Tirolcem priznati še danes doma (2:4).

Hokejisti Olimpije so se po treh tednih vrnili v svoje domovanje, a jim negativne serije proti Innsbrucku ni uspelo prekiniti. Brez osvojene točke so zmaji zdaj že devet tekem zapored, vse od 20. novembra, ko so doma premagali Bolzano. Zdaj jim preti, da v petek, ko bodo gostovali pri Linzu, izenačijo svoj najdaljši niz porazov v ligi EBEL – desetkrat zapored so izgubili že oktobra.

Domačemu taboru tudi na današnji tekmi niso mogli pomagati Andrej Tavželj, Matej Hočevar, David Planko in Aljaž Uduč. Tik pred začetkom tekme pa je klub poklical še prvi vratar Olivier Roy in sporočil, da danes ne more braniti. Zakaj točno ni mogel ali želel igrati ni jasno, predstavniki kluba so omenjali slabo počutje, trener Fabian Dahlem je po tekmi govoril o poškodbi, ki naj bi jo staknil v nedeljo v Dornbirnu, pojavile pa so se tudi govorice o selitvi v Nemčijo. Kakor koli že, v vratih ga je nadomestil Matic Marinšek. Ustavil je kar 35 strelov, a vseeno prejel štiri gole.

Navijači so na tribuni Hale Tivoli tudi danes razobesili transparent z napisom "Dahlem pojdi domov!" Nemški trener je po tekmi novinarjem povedal, da ne misli odstopiti.

Beljačani z Miho Verličem in Žigo Pancetom so na kolena spravili vodilni Linz, enega od štirih zadetkov VSV-ja pa je prispeval Pance. Salzburg Luke Gračnarja je po podaljšku premagal Sapo Fehervar, slovenski reprezentant je tokrat obsedel na klopi. Bolzano gosti Znojmo.

Gradec Sabahudina Kovačevića in Aleša Kranjca je tekmo 31. kroga odigral v četrtek, ko je z 1:0 premagal Dornrbirn, Dunaj in Celovec pa sta svoje delo opravila že pretekli torek, ko so po podaljšku slavili aktualni podprvaki.

Ne spreglejte