Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 8. 2013,
10.23

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Briancon

Četrtek, 22. 8. 2013, 10.23

3 leta, 11 mesecev

Norveški prvaki potopili Olimpijo, rdeči vragi ugnali Team Jesenice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Olimpije so na prvi tekmi Poletne lige prikazali bled obraz, norveški prvaki Stavanger Oilers so bili boljši s 6:0. Team Jesenice so z 1:6 izgubile s francoskim Brianconom.

Prva tekma poletne lige Rudi Hiti se ni končala po željah Ljubljančanov. Pravzaprav jo bodo raje hitro pozabili, saj so jih s kar 6:0 nadigrali oklepniki norveškega Stavangerja. Za aktualne slovenske prvake sta debitirala Kanadčana Scott Hoews in Jeff Ulmer, Bojan Zajc pa tudi tokrat ni mogel računati na poškodovane Jako Zdešarja in Miho Pesjaka (oba rama) in Damjana Dervariča, ki ima težave s prepono. Le peščica gledalcev v blejski Ledeni dvorani je že v tretji minuti videla prvi zadetek Norvežanov, ko je po odbitem ploščku od ograde Jerryja Kuhna presenetil Snorre Hallem. Sledile so minute raztrgane igre na obeh straneh, v katerih so sicer več ustvarjalnosti pokazali Vikingi, v 12. minuti pa jih je prekinil drugi zadetek v mreži ''zmajev''. Po podajah Christiana Dahla Andresena in Martina Standfeldta je bil natančen Nick Schaus, tik pred iztekom prve tretjine pa je ljubljansko krizo poglobil še Erik Boisvert, ki je z natančnim strelom pod prečko postavil izid tretjine (3:0). Tudi nadaljevanje se je odvijalo po norveških notah, Norvežani so bili namreč prehitri in mnogo bolj spretni od Olimpijinih igralcev, ki so le stežka streljali proti vratom Henrika Holma. V 23. minuti je tako po zaslugi Boisverta na semaforju že pisalo 4:0, petarda pa je odjeknila šest minut pozneje, ko je Kuhna premagal še Kurt Davis. Pet zadetkov prednosti ni ustavilo uigranih Norvežanov, ki so bili na tem turnirju v močnejši postavi kot v lanski sezoni. Že minuto za Davisovim je obramba zeleno-belih pozabila na Tommyja Kristiansena, ta je ostal sam pred ameriškim čuvajem mreže in zadel šesti zadetek za Stavanger. Nekoliko je oživela ljubljanska izbrana vrsta, Pascal Morency je namreč takoj po prejetem golu sam pridrsal pred vratarja Holma, a je bil njegov strel preslab. V 33. minuti je priložnost v ljubljanskih vratih dobil Aleš Sila, do konca druge tretjine je ohranjal rezultat 0:6.

Zadnji del je le prinesel nekaj več živahnosti in povezanosti v ljubljanskem napadu, lepo sta kombinirala Aleš Mušič in Jake LaPlante, a jima zaostanka ni uspelo znižati. Je pa za nekaj navdušenja na tribuni poskrbel Alex Berry, ki se je v 52. minuti zapletel v krajši pretep s strelcem prvega norveškega zadetka in dokazal, da mu ne bo treba dvakrat reči, da odvrže rokavice. Do konca srečanja sta mreži mirovali, a kaj hitro bi se lahko končalo drugače, saj se je razpoloženi Sila moral kar nekajkrat potruditi, da ni še kakšen izmed norveških strelov končal v vratih ''zmajev'', pred katerimi je glede na prikazano še kar veliko dela. Vsekakor ga otežuje dejstvo, da se ekipi iz tedna v teden priključujejo novi igralci in da ima Bojan Zajc veliko opraviti z mešanjem linij. Iskanje kemije bodo Ljubljančani nadaljevali že v petek, ko jih ob 16. uri čaka druga tekma poletne lige, nasprotnik bo Briancon.

Brus za prvenec Teama Jesenic, med strelci rdečih vragov tudi Goličič

Zvečer so se v novi preobleki proti francoskemu prvoligašu Brianconu, za katerega sta zaigrala tudi Gašper Cerkovnik in Boštjan Goličič, predstavili hokejisti Teama Jesenic. Tem na ledu ni pomagal idejni oče Tomaž Razingar, prednost je dal mlajšim in jih spremljal s tribun, na katerih se je zbralo dobrih 300 ljubiteljev hokeja. ''Železarjem'' v prvih sekundah ni šlo vse po željah, saj je zmedo v obrambi pred vrati Matica Boha že v 17. sekundi izkoristil Cédric Di Dio Balsamo, a po začetnem krču so tudi hokejisti iz Zgornjesavske doline postali odločnejši.

Najlepši priložnosti prve tretjine sta imela Jaka Podrekar in Matic Zajšek, ki sta iz glasilk navijačev izvabila znano geslo ''Je-se-ni-ce'', a zadetkov ni bilo. Je pa zato v 13. minuti izid tretjine postavil kapetan Marc-André Bernier, ki je kljub bojevitosti in kar nekaj solidnim akcijam ''železarje'' spravljal ob živce tudi v nadaljevanju obračuna. V 32. minuti je namreč po njegovi zaslugi na semaforju pisalo 4:0. Razlog za veselje so navijači dobili v 41. minuti, ko je po podaji Jureta Dolinška premierni zadetek za novoustanovljeno moštvo vknjižil Miha Brus. A to je bil tudi edini zadetek gorenjske ekipe, sredi zadnje tretjine je namreč doživela hladno prho v obliki dveh zadetkov, najprej je bil natančen naš legionar Goličič, nato še Danny Kearney, ki je postavil končni rezultat 6:1. Varovance Gorazda Reklja, ta je po šestem zadetku priložnost ponudil tudi vratarju Gregi Vilmanu, drugi obračun čaka v petek ob 19.30, ko jim bo nasproti stal Stavanger.

Ne spreglejte