Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 2. 2016,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

risi Nik Zupančič Innsbruck

Nedelja, 14. 2. 2016, 9.25

8 let

Nik Zupančič: Seznam se širi. To daje konkurenco, konkurenca pa kakovost.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Risi so na turnirju EIHC v Innsbrucku po zmagah nad Avstrijo in Francijo ter porazu s slovaško B-reprezentanco končali na drugem mestu. Slovenski selektor tridnevni preizkus ocenjuje kot zelo uspešen.

Slovenski hokejisti so prva obračuna turnirja na Tirolskem odigrali s popolno postavo in po obeh tekmah led zapuščali kot zmagovalci. Avstrijce so odpravili s suverenih 6:2, Francoze s 4:3. Zadnji dan innsbruške preizkušnje pa je moral selektor Nik Zupančič na srečanju s slovaško B-ekipo zaradi želja klubov na tribuni pustiti vse tri napadalce lige KHL Jana Muršaka, Roka Tičarja in Žigo Jegliča. V obrambi je zaradi težav z vratnimi mišicami manjkal Aleš Kranjc.

Kratka klop in utrujenost terjali svoj davek

Risom se je kratka klop na tretji tekmi v treh dneh – igrali so s 16 igralci v polju – poznala, Slovakom so priznali premoč s 3:5 in zasedli končno drugo mesto.

"Na začetku smo imeli malo smole, saj so izkoristili že prvi power-play, a smo se hitro vrnili. Rezultatsko smo nato sicer zaostajali, ampak se je pokazal značaj ekipe in vrnili smo se na en gol. Mislim, da smo si od tistega trenutka naprej ustvarjali priložnosti, igrali, kot se mora, zadnjo tretjino smo nasprotniku dopuščali malo priložnosti za strel na naš gol. A če potegnem črto, so bili Slovaki boljši nasprotnik, izkoristili so svoje priložnosti. Sem pa vesel in ponosen na ekipo, da je s tako majhnim kadrom odigrala tako tekmo na taki ravni," je bil 47-letni strateg kljub porazu zadovoljen s prikazano igro.

Njegovi varovanci so ob koncu pritiskali in iskali priključek, a se jim načrt ni izšel, kar je Zupančič bolj kot spremenjenim peterkami pripisal utrujenosti: "To je bila tretja tekma v treh dneh. Med vsako smo imeli manj kot 24 ur počitka, glava morda takrat ni najbolj zbrana in to zahteva svoj davek."

Videl veliko pozitivnih stvari

To je bil za Slovenijo zadnji turnirski preizkus pred pripravami na aprilsko svetovno prvenstvo divizije I v Katovicah, na katerem naše hokejiste zanima le vrnitev med najboljših 16 reprezentanc.

Zupančič je še pred Innsbruckom poudaril, da misli niso usmerjene le v rezultat.

Turnir pri sosedih je bil pomemben tudi zaradi prevzemanja vlog, utrjevanja sistema v različnih položajih, ki deluje precej agresivnejši in hitrejši, kot je pod taktirko Matjaža Kopitarja, in krepitvi ekipnega duha.

"Kot selektor sem videl veliko pozitivnih stvari, ki bodo pomembne v prihodnosti. Prvi dve tekmi, ko smo bili kompletni, smo igrali v visokem ritmu. Mislim, da smo nadigrali oba nasprotnika. Žal smo morali na zadnji tekmi igrati brez nekaterih igralcev, a turnir je bil zame zelo uspešen," je šef trenerske klopi podal pozitivno oceno.

Dotaknil se je še nekaterih mladih, ki jih bo poskušal priključiti prekaljenim mačkom: "Seznam kandidatov se širi in to je dobro. To daje konkurenco, konkurenca pa daje kakovost. Z mojega vidika je to pozitivno."

Ne spreglejte