Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
11.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gary Bettman

Petek, 7. 12. 2012, 11.02

8 let

NHL: po koraku naprej, trije koraki nazaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko je že kazalo, da bi po torkovih in sredinih sestankih v ligi NHL le lahko prišli do rešitev nekaterih problemov, je četrtkovo pogajanje še bolj oddaljilo sprti strani.

Tretji zaporedni dan pogajanj, ki so bila vse do četrtka tako po zagotavljanju vodstva lige NHL kot sindikata igralcev najuspešnejša v 83 dneh stavke, je znova vnesel nemir v najmočnejšo hokejsko ligo na svetu. Bili so blizu, a vendar tako daleč. In zdaj se zdi, da so oddaljeni še bolj, kot kdaj koli prej. Izvršni direktor združenja igralcev Donald Fehr je po četrtkovem snidenju najprej stopil pred novinarje in spet zatrjeval, da so blizu dogovora, nato pa na presenečenja vseh že čez nekaj minut v novem govoru dejal, da je pogajanj konec in da se ta pred soboto zagotovo ne bodo nadaljevala. In kaj se je pravzaprav dogajalo na črni NHL-ovski četrtek? Sindikat igralcev NHLPA je vodstvu podal svoje predloge, ki pa se vodilnim s komisarjem lige NHL Garyjem Bettmanom na čelu niso zdeli sprejemljivi. Še več, vodstvo lige naj bi celo umaknilo nekatere svoje ponudbe, med drugim tudi dvig zneska za provizije pri pogodbah igralcev z 221 na 300 milijonov dolarjev.

Govoričenje Donalda Fehra o tem, da so vedno bližje dogovoru, pa čeprav je vedel, da to ni res, je razjezilo namestnika komisarja lige NHL Billa Dalyja : ''Vedeli so, da je med nami ogromen prepad, a so vseeno prišli pred vas in vam (novinarjem op. a.) zatrjevali, da smo blizu.'' Po klavrnem koncu četrtkovih pogajanj je razočaranje izrazil tudi Gary Bettman: ''Neizmerno sem razočaran. Potrebna bosta globok vdih in tehten razmislek, kje smo in kaj moramo storiti'' Nad negativnim preobratom je bil začuden tudi pittsburški ''pingvin'' Sidney Crosby: ''Presenečen sem. Menili smo, da plujemo v njihovo smer, a kot kaže, ni bilo tako.''

Kako hitro lahko narediš korak nazaj, so spet dokazali pogajalci v ligi NHL. In če se bo trend pogajanj nadaljeval v tej smeri, potem gre verjeti besedam Fehra, da v bližnji prihodnosti ne bodo mogli razrešiti nastalih problemov.

Ne spreglejte