Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 7. 2021,
11.12

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Gary Bettman liga NHL

Torek, 13. 7. 2021, 11.12

2 leti, 9 mesecev

želijo si sezone z 82 tekmami

V NHL upajo na vrnitev v ustaljene tirnice. Odločitve o OI še ni.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Anže Kopitar | Liga NHL naj bi se v prihodnji sezoni vrnila v stare tirnice, z 82 tekmami rednega dela. | Foto Guliverimage

Liga NHL naj bi se v prihodnji sezoni vrnila v stare tirnice, z 82 tekmami rednega dela.

Foto: Guliverimage

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL načrtuje, da bo sezono 2021/22 izvedlo v običajni obliki brez koronskih omejitev. Na sestanku komisarja lige z direktorji ekip so obravnavali aktualne teme, tudi morebiten nastop igralcev iz NHL na OI, in nakazali, da bo naslednja sezona spet potekala po običajnem urniku z 82 tekmami rednega dela.

Kot so zapisali na spletni stani lige, računajo, da bodo ob popolni precepljenosti igralcev lahko izvedli normalen urnik tekem rednega dela ter se tako vrnili v predkorosnke čase.

Urnik naslednje sezone tako predvideva začetek rednega dela oktobra, konec rednega dela aprila, sledila pa bo običajna končnica v boju za Stanleyjev pokal.

Bettman optimističen

Kot sta poudarila komisar lige Gary Bettman in izvršni direktor Bill Daly, bi popolna precepljenost igralcev omogočila tudi prosto gibanje brez omejitev, prav tako ne bo več potrebno testiranje. Vodstvo lige in sindikat igralcev NHLPA pa še usklajujeta predloge o pravilih za necepljene igralce.

Komisar lige Gary Bettman meni, da bi popolna precepljenost igralcev omogočila tudi prosto gibanje brez omejitev, prav tako naj ne bi bilo več potrebno testiranje.  | Foto: Getty Images Komisar lige Gary Bettman meni, da bi popolna precepljenost igralcev omogočila tudi prosto gibanje brez omejitev, prav tako naj ne bi bilo več potrebno testiranje. Foto: Getty Images

Vrnitev na 82 tekem rednega dela

Po letošnji prilagojeni in skrajšani sezoni z le 56 tekmami rednega dela se bodo moštva vrnila v običajen ritem 82 tekem, tudi razdelitev po skupinah bo spet takšna, kot je bila v predkoronskih časih (metropolitanska in atlantska v vzhodni konferenci ter centralna in pacifiška v zahodni).

Izvedli bodo tudi že prej načrtovan premik, ekipa Arizona Coyotes se bo preselila v centralno skupino, njeno mesto v pacifiški pa bo dobil novinec v ligi, ekipa Seattle Kraken.

Novinec v ligi, Seattle Kraken. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novinec v ligi, Seattle Kraken. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dva verziji koledarja

V koledarju za naslednjo sezono bodo za zdaj imeli dve delovni verziji, eno za možnost sodelovanja igralcev iz NHL na olimpijskih igrah leta 2022 in drugo brez te možnosti. Kot so sporočili iz NHL, se glede morebitnega nastopa igralcev v Pekingu še dogovarjajo s sindikatom in Mednarodnim olimpijskim komitejem.

Naslov prvakov bodo branili hokejisti Tampa Bay Lightning, ki so slavili dve sezoni zapored.

Josh Anderson
Sportal Anderson z golom v podaljšku ohranil upanje Montreala #video
Ne spreglejte