Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2019,
10.22

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar NHL San Jose Sharks

Torek, 8. 1. 2019, 10.22

5 let, 3 mesece

Liga NHL, 7. januar

Anže Kopitar pri sosedih zadel v polno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

Anže Kopitar LA Kings | Anže Kopitar se je izkazal z 11. zadetkom v tej sezoni. | Foto Reuters

Anže Kopitar se je izkazal z 11. zadetkom v tej sezoni.

Foto: Reuters

V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL je Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem v noči na torek izgubil na gostovanju pri moštvu San Jose Sharks (1:3). Hrušičan je zadel v polno v 24. minuti in izenačil na 1:1, a so Morski psi v nadaljevanju zaklenili svojo mrežo, dosegli še dva zadetka in dobili kalifornijski obračun. Kopitar je v dresu Los Angelesa dosegel že 301 zadetek.

Učinek Anžeta Kopitarja: 1 gol, 2 strela na gol v 20 minutah in 59 sekundah

San Jose je domače navijače v dvorani SAP Center prvič spravil na noge v 18. minuti, ko je v polno zadel Finec Joonas Donskoi. Gostje so prek 11. zadetka Anžeta Kopitarja v tej sezoni vrnili udarec v 24. minuti, a je veselje Los Angeles Kings trajalo le dobrih pet minut.

Zadetek Anžeta Kopitarja proti San Joseju:

Morski psi so ponovno prešli v vodstvo, v 30. minuti je zadetek za 2:1 dosegel Čeh Tomaš Hertl. Kralji so pritiskali in skušali izenačiti, a je ostala mreža gostiteljev nedotaknjena. Konec dvomov o zmagovalcu je bilo 21 sekund pred koncem, ko je Joe Thornton zadel prazno mrežo Los Angelesa in postavil končni rezultat 3:1.

Ekipo Los Angelesa, ki je spet na dnu zahodne konference, zdaj čakata dva prosta dneva, nato pa v Kalifornijo prihaja zadnjeuvrščena ekipa lige in vzhoda Ottawa.

Chicago Blackhawks je doma klonil v dvoboju s Calgary Flames, ki je slavil s 4:3 in je z 58 točkami na drugem mestu lige; osem več jih ima Tampa. Garnet Hathaway je petdeset sekund pred koncem gostom ob številčnem zaostanku igralcev na ledu zagotovil prednost s 4:2. Le 21 sekund pozneje je Brandon Saad zgolj ublažil poraz. Pred tem je v prvi minuti zadnje tretjine Johnny Gaudreau, ki je v četrti minuti dosegel tudi prvi gol na tekmi, gostujočo ekipo znova povedel v vodstvo s 3:2. Zadel je na zadnjih petih tekmah.

Toronto na domačem ledu doživeli hladen tuš

Igralci Toronto Maple Leafs so zapravili priložnost, da bi se po točkah izenačili s Calgaryjem, saj so na svojem ledu doživeli hladen tuš v dvoboju z Nashville Predators. Ti so zmagali s 4:0, ker je Pekka Rinne z 18 obrambami svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Mattias Ekholm, Colton Sissons in Kevin Fiala pa so vknjižili po gol in podajo.

Tako kot Toronto ima 56 točk sedaj tudi tokrat prosti podprvak Vegas, po eno manj pa imata Nashville in San Jose na petem in šestem mestu. Poleg Toronta sta brez zadetka tekmi pred svojimi navijači končali še dve ekipi. Igralci Philadelphia Flyers so s St. Louis Blues izgubili z 0:3, Montreal Canadiens pa z Minnesoto Wild z 0:1.

Lestvica

 

Ne spreglejte