Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2019,
7.34

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

1

Natisni članek

NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 7. 4. 2019, 7.34

5 let

Liga NHL, 6. april

Slavnostno ob zadnji Kopitarjevi tekmi sezone v NHL. Kaj sta mu sporočila Dončić in Dragić? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

1

Anže Kopitar | Anže Kopitar je na zadnji tekmi sezone v ligi NHL s soigralci LA Kingsi s 5:2 premagal Vegas Golden Knightse. Pred srečanjem so Hrušičanu pripravili slovesnost za 1.000 odigranih tekem. | Foto Reuters

Anže Kopitar je na zadnji tekmi sezone v ligi NHL s soigralci LA Kingsi s 5:2 premagal Vegas Golden Knightse. Pred srečanjem so Hrušičanu pripravili slovesnost za 1.000 odigranih tekem.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so na zadnji tekmi lige NHL v sezoni gostili podprvaka Vegas in slavili s 5:2. Ob zmagi je bil razpoložen tudi kapetan Anže Kopitar, ki so mu pred tekmo pripravili slovesno podelitev za tisoč odigranih tekem v ligi NHL. Za ta uspeh sta mu čestitala tudi Goran Dragić in Luka Dončić. Končnica s 16 ekipami, med katerimi ne bo Kraljev, se bo začela v prihodnjih dneh.

Anže Kopitar slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Nad Kopitarjevim reprezentančnim nastopom še vedno vprašaj

Kralji so že po prvi tretjini vodili z 2:0, v sredini druge tretjine pa so imeli v rokah vodstvo s 3:0. V nadaljevanju tekme so se zlati vitezi prebudili in vodstvo kraljev znižali na 3:2 ter napovedali napeto zadnjo tretjino.

V tej je v ospredje stopil Anže Kopitar. Hrušičan je najprej v 49. minuti zadel za vodstvo 4:2, to je bil njegov šele prvi power-play zadetek sezone, nato pa je pri zadnjem zadetku na tekmi prispeval še podajo. Kopitar je tokrat na ledu prebil nekaj več kot 20 minut.

V prvi tretjini sta bila za kralje uspešna Ilja Kovalčuk in Jeff Carter, v drugi je v polno zadel Matt Roy, v zadnji tretjini pa je za zadnji gol na tekmi poskrbel Kovalčuk, za katerega je bil to drugi gol na tekmi.

Za Vegas Golden Knights sta bila uspešna Brandon Pirri in Valentin Zykov. Igralci Golden Knightsov so bili tretji v pacifiški skupini in bodo v prvem krogu končnice igrali proti ekipi San Jose Sharks.

Slavnostno v družbi najbližjih

Že pred tekmo je bilo slavnostno, saj so Kopitarju pripravili slovesnost za 1.000 odigranih tekem v ligi NHL, kar mu je uspelo pred dnevi. Anže je postal v zgodovini franšize tega kluba šele četrti igralec, ki mu je uspel ta mejnik. Na velikem ekranu so zavrteli tudi krajši film v čast svojemu kapetanu, ki ga je med slovesnostjo obdajala družina, žena Ines, otroka Neža in Jakob, mati Mateja in oče Matjaž.

Čestitke družinskih članov, nekdanjega trenerja v NHL Darryla Sutterja ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

From family and friends made along the way, congratulations on an incredible career so far, @AnzeKopitar ❤️

A post shared by LA Kings (@lakings) on

Za ta izjemen dosežek sta mu čestitala tudi Goran Dragić in Luka Dončić, naša najboljša košarkarja, ki si kruh služita v ligi NBA.

Po sezoni za pozabo nagovoril navijače

Kapetan LA Kings je po srečanju nagovoril navijače po vsem svetu. "Vem, da sezona ni bila takšna, kot smo jo načrtovali, ampak oktobra se bomo vrnili močni in upam, da boste stali za nami," je povedal 31-letni slovenski hokejist.

 Za kalifornijskim moštvom je slabo tekmovalno obdobje, ki ga bodo poskušali čim prej pozabiti. Na 82 tekmah so zmagali le 31-krat, od tega 22-krat po rednem delu. S komaj 71 točkami so končali na zadnjem mestu zahodne konference, manj točk je zbrala le Ottawa.

Bo zaigral na SP?

Ali bo edini slovenski NHL-ovec zaigral za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu drugega razreda v Kazahstanu, bo znano v prvi polovici prihodnjega tedna. "Pozitivni odgovor kluba pričakujemo v prvi polovici prihajajočega tedna," je v sporočilu za javnost zapisal Kopitarjev predstavnik za stike z javnostjo.

Tampa izenačila rekord, Kučerov z novim ruskim rekordom

Najboljše moštvo rednega dela lige NHL, Tampa Bay Lightning, je na zadnji tekmi rednega dela s 6:3 odpravilo drugi Boston. To je bila še 62. zmaga strel v sezoni, kar je izenačitev rekorda v ligi NHL. Kaj takega je v sezoni 1995/96 uspelo Detroit Red Wingsom.

Nikita Kučerov je v rednem delu sezone na 82 tekmah vknjižil kar 128 točk. | Foto: Reuters Nikita Kučerov je v rednem delu sezone na 82 tekmah vknjižil kar 128 točk. Foto: Reuters

Izjemni napadalec Tampe Nikita Kučerov je po zmagi vknjižil zadetek in podajo ter redni del sezone končal s 128 točkami (41 zadetkov, 87 asistenc), kar je nov rekord hokejista, rojenega v Rusiji. Pred njim je bil s 127 točkami rekorder Aleksander Mogilnij.

Aktualni prvaki redni del končali s porazom

Washington Capitalsi, aktualni prvaki lige, so zadnjo tekmo rednega dela lige NHL na domačem ledu izgubili proti New York Islandersom. Tekma se je končala z izidom 3:0. Washington je redni del sezone končal na tretjem mestu vzhodne konference, v končnici pa bo njihov prvi nasprotnik Carolina. Washington capitals | Foto: Reuters Foto: Reuters

Za New York Islanderse je bil uspešen Valtteri Filppula, ki je v polno zadel v tretji minuti druge tretjine, v zadnji tretjini je znova gol dosegel Filppula, zadnji gol pa je dosegel Matt Martin. New York Islandersi so redni del končali na četrtem mestu vzhodne konference.

Pari konferenčnega četrtfinala:

Vzhodna konferenca:
Tampa Bay Lightning - Columbus Blue Jackets
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs
Washington Capitals - Carolina Hurricanes
NY Islanders - Pittsburgh Penguins

Zahodna konferenca:
Calgary Flames - Colorado Avalanche
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights
Nashville Predators - Dallas Stars
Winnipeg Jets - St. Louis Blues
 

 

Lestvici:

Ne spreglejte