Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 1. 2015,
10.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

HDD Olimpija Innsbruck liga EBEL

Nedelja, 4. 1. 2015, 10.15

6 let, 7 mesecev

Nekdanji zmaji prihajajo v Ljubljano po točke in denar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zeleno-beli se po skoraj treh tednih vračajo v domovanje v Tivoliju, kjer je prvi cilj prekinitev niza petih porazov, kar bodo poskušali uresničiti proti Innsbrucku.

Za Olimpijo niso nič kaj prijetni dnevi, zadnja zmaga v razširjenem avstrijskem prvenstvu sega v 21. december, ko so zmaji sredi avstrijske prestolnice na kolena spravili Dunaj. Vse od takrat Ljubljančane v ligi EBEL spremljajo porazi. Želje, da bi na ljubljanski zimski klasiki, ki je daleč od tiste, ki so jo v soboto priredili Celovčani, razveselili navijače – teh je bilo na Trgu republike iz tekme v tekmo manj –, so splavale po vodi, saj so na prostem priznali premoč tako Dornbirnu kot nerešljivi uganki Bolzanu. A še bolj boleč poraz so doživeli na novega leta dan, ko jim je hokejsko lekcijo odčitala madžarska Alba in jih domov poslala s porazom 0:7. Deset tekem pred koncem rednega dela tako zeleno-beli suvereno zasedajo zadnje mesto, ki se mu bodo težko izognili ob koncu rednega dela, saj jim 11. Dornbirn beži že za šest točk.

Kot da je končnica

Morski psi, ki bodo zvečer drugič v sezoni gostovali v slovenski prestolnici, imajo pred Olimpijo sedem točk prednosti. In če bi Tirolci tudi danes, tako kot so konec septembra, iz Tivolija odnesli dve točki, bi skočili na deveto mesto in še lahko upali na ugodno izhodišče v drugem delu tekmovanja. To bodo poskušali narediti tudi s tremi lanskimi člani Olimpije, in sicer z Jeffom Ulmerjem, Kennyjem MacAulayjem in najučinkovitejšim branilcem te sezone lige EBEL Nickom Rossom. Zadnji pred srečanjem razmišlja takole: "Zmaga v Dornbirnu je bila izjemno pomembna (leto so odprli z zmago s 3:0, op. p.), a zdaj nujno potrebujemo točke tudi iz Ljubljane. Glede na to, da se bliža konec rednega dela, so boji za točke zelo podobni tistim v play-offu."

Ulmer, ki je že v lanski sezoni prvi opozoril na plačilno nedisciplino Olimpije, je ljubljanski klub "zbodel" prek socialnega omrežja Twitter, na katerem je zapisal, da upa, da bosta z Rossom končno le dobila plačilo, ki jima ga dolguje Olimpija.

"Vrniti se moramo k osnovam in naši igri izpred meseca dni. Znova moramo začeti delati tiste stvari, ki so nam prinašale dobre rezultate. S tem se bomo vrnili tudi k zmagam. Na Madžarskem nam prav nič ni uspevalo, kot smo si želeli. Tisto tekmo smo že odmislili, zdaj pa moramo v Tivoliju pokazati drugačen obraz," pa je v pogovoru za uradno spletno stran lige dejal branilec gostiteljev Kyle Medvec, ki s soigralci tudi danes ne bo mogel računati na Igorja Cvetka, medtem ko bodo gostje pogrešali Floriana Pedevillo.

Obračun med zmaji in morskimi psi se bo v dvorani Tivoli začel ob 17.30.

Ne spreglejte